Neomarin Çocuk Kültür Merkezi Dünya Turu Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi Dünya Turu Sürüyor

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi Dünya Turu Sürüyor

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nin ilk konsept projesi "80 Günde Devr-i Alem" etkinlikleri üçüncü dönemine girdi.

10.05.2012 08:07  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jules Verne'nin "Seksen Günde Devr-i Âlem" adlı klasiğinden esinlenerek oluşturulan, 21 Şubat 2012 günü başlayan bu uzun yolculukta, 27 Nisan ile birlikte yeni bir rota çizildi.

Dünya'nın tarihi, politik, sanatsal, bilimsel, kültürel ve coğrafi gelişimini özetleyen bir seyir niteliğinde olan etkinlikler ile çocuklar ilk çağlardan bugüne Dünya'nın coğrafi ve bilimsel keşiflerini sanatla ilişkilendirilen atölyelere katılarak öğrendiler. Çocuklar, uygulamalı sanat atölyelerine katılımın yanı sıra çok değerli sanatçılarla ve eserleriyle, toplum gönüllüleriyle, felsefecilerle, sporcularla tanışarak sohbet etme fırsatı yakaladılar. Şu ana dek Tuluyhan Uğurlu, Tahsin Ceylan, Nasuh Mahruki, Şahika Ercümen, Akgün Akova, ve Nuran Direk'le birarada bulunan Neomarin Çocuk Kültür Merkezi sanat elçileri; Çanakkale Zaferi Kahramanlık Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı "Kıtalararası Buluşma" gibi özel günleri de birbirinden anlamlı etkinliklerle kutladılar.

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi 80 Günde Devr-i Âlem etkinlikleri, 27 Nisan 2012 Cuma günü "Kıtalar ve Kültürler" rotasına girdi. Bu rotada çocuklar, Asya ve Avrupa ülkelerini sanatın evrenselliği yoluyla ziyaret ediyorlar. Yeni rota, 20 Mayıs 2012'ye kadar uzanan yepyeni maceralara sahne oluyor. Minikler Hindistan, Lübnan, Japonya, Çin, Rusya, İran, Nepal, Pakistan, Maldivler, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya; Hollanda gibi dünya ülkelerinde konaklıyor; bu ülkelerin masallarını, danslarını, önemli mimari yapılarını, etnik kıyafetlerini, sanatçılarını, sanatlarını, kültürlerini profesyonel eğitmenlerin desteğiyle birer saatlik atölyelerde keşfediyorlar. Neomarin Çocuk Kültür Merkezi, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 14.00-18.00 saatleri arasında tüm minik ziyaretçiler için ücretsiz ve açık. 12 ve 13 Mayıs günlerinde Anneler Günü Özel Tasarım Atölyesi etkinliklere sıcacık bir canlılık getirecekken, çocuklar melek anneleri için çok özel inci kolyeler ve melek balıkları yapacak, şık kutularıyla annelerine hediye edecekler. İspanya'nın tutku dolu sıcacık dansı Flamenko ise 19 Mayıs'ta Manuel Reina ve dinamik ekibiyle Neomarin Çocuk Kültür Merkezi salonunda hayat bulacak.

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi etkinlikleri, "3C+ Program" (Creative-Crazy- Comprehension/Genious) ile hazırlandı. Aktiviteler, beyinle bedensel gelişimi paralel devam ettirebilmek, takım halinde çalışabilme yeteneği kazandırmak, farklı ortamlara uyumu kolaylaştırmak, özgüven ve ifade yeteneğini artırmak amaçlarıyla geliştirildi ve temel olarak gözlem, araştırma, algılama, yaratıcılık, farkındalık, adaptasyon gibi mental ve motor becerileri geliştirmeye yönelik tasarlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Neomarin Çocuk Kültür Merkezi Dünya Turu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement