Nermin Ülker'den ''Pencereler'' - Son Dakika
Kültür Sanat

Nermin Ülker'den ''Pencereler''

Nermin Ülker' in pencereleri malzemesiyle ve biçimiyle katı bir dünyayı imgeliyor.

18.12.2012 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"PENCEREMDEN"

NERMİN ÜLKER

20 Aralık 2012 - 31 Ocak 2013

C.A.M GALERİ/ NİŞANTAŞI

Nermin Ülker - "PENCEREMDEN"

20 Aralık 2012 – 31 Ocak 2013

« Ailem « bütünken » açık pencerelerde uyurduk, bütünlük bozulunca pencelerim kapanmaya yüz tuttu. Demir parmaklıklarla örülmüş, camların gri boyalarla boyandığı bir döneme girdim. Hayatı belki bu yüzden pencere üzerinden tanımlamaya başladım… »

Eğitim süreci boyunca irdelediği, heykeli var eden espas problemini kendi yaşamındaki olgularla örtüştüren Nermin Ülker, kendi yaşadıklarını - hayatta, iş yerinde, hastanede, evde, okulda, sevgilileriyle, sokakta - ve ülkede gördüğü küçük, büyük (mikro-makro) faşizimleri köşelerle tanımlamaya çalışıyor. Bu sergide doğrular, planlar, boşluklar, ve doluluklar kurgularıyla, yönlenmeleriyle Nermin Ülker'in yaşamındaki gerilimlerden referans alıyorlar.

Nermin Ülker' in pencereleri malzemesiyle ve biçimiyle katı bir dünyayı imgeliyor. Pencereler onun özel, yuvarlak, sıcak, klasik dünyasını korumak için var oluyorlar. Küçüklükten beri pencere ile yuva arasında kesin benzerlikler kuran sanatçı, onu koruyan ve kollayan, bir yandan sığındıgı bu nesneleri öte yandan da özgürlüğü ile arasına girmiş engeller olarak kabul edip değiştirmeye yelteniyor. Nermin Ülker' in kendi dünyasındaki bu hesaplaşmaları biçimle, renkle, malzemeyle bir tür süblimasyona uğratmasını "Penceremden" başlıklı ilk kişisel sergisinde izliyoruz.

Açılış : 20 Aralık 18:30

Opening: Dec. 20th. 6:30 P.M

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Nermin Ülker'den ''Pencereler'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement