Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır'daki Öğrencilerle Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır'daki Öğrencilerle Buluşacak

Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır'daki öğrencilerle buluşacak 80 derslikli okul, kentin en önemli eğitim lokomotiflerinden olacakDİYARBAKIR - Türkiye'nin birçok ilinde bulunan Nesibe Aydın Okulları, eylül 2019'da kapılarını Diyarbakır'daki öğrencilere açacak.

10.11.2018 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır'daki öğrencilerle buluşacak

80 derslikli okul, kentin en önemli eğitim lokomotiflerinden olacak

DİYARBAKIR - Türkiye'nin birçok ilinde bulunan Nesibe Aydın Okulları, eylül 2019'da kapılarını Diyarbakır'daki öğrencilere açacak. 80 derslikle Diyarbakır'daki öğrencileri ağırlayacak olan kurum, kentin en önemli eğitim lokomotiflerinden olacak.

Uzun çalışmalar sonucunda büyük bir titizlikle hazırlanan mimari yapısı, öğrenciler için her türlü detayın düşünüldüğü projesi ile Diyarbakır'ın en donanımlı kampüsü olmaya aday Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları, 80 derslikle eğitim hayatına atılmaya hazırlanıyor. 75 Cadde bölgesinde, 12 bin metrekarelik bir alanda devam eden ve 2019'da tamamlanması hedeflenen dev projenin yaklaşık 8 bin metrekarelik bir yeşil alanı da olacak. İçerisinde fizik, biyoloji, matematik, robotik, müzik, görsel sanatlar, sağlık ve doktor, kimya, bilişim, jimnastik ve fen bilimleri gibi birçok laboratuvarı barındıran okul yönetimi, açılış öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya, Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın ile Diyarbakır Okulları kurucusu eğitimci Aziz Adıgüzel ve basın mensupları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, kampüs hakkında bilgiler verdi. 2005 yılından beri Nesibe Aydın Okulları'nın Ankara'daki faaliyetlerini il dışına da çıkararak ulusal bir marka olma yolunda ilerlemeye başladığını aktaran Aydın, okullaşma sayılarını Türkiye'nin ekonomik ve satın alma gücü anlamında en iyi 10 iline yatırım yapmak olarak değerlendirdiklerini söyledi. Planları arasında Diyarbakır'ın ilk başlarda yer almadığına değinen Aydın, kentteki ortak ve kurucuları ile tanıştıktan sonra rotayı Diyarbakır'a çevirdiklerini dile getirdi.

Diyarbakır'ın en büyük okulu olmaya aday

Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları projesinin şu anda inşaat halinde olduğunu vurgulayan Aydın, "Diclekent Mahallesi'nde 12 bin metrekare arsa üzerine kurulu Diyarbakır'ın en büyük okul komplekslerinden biri olacak. Sportif ve sanatsal donatılarıyla, atölye ve laboratuvarlarıyla Diyarbakır'ın fiziki imkanlarıyla en üst düzey okullarından biri olarak yer alacak. Bizler fiziki şartlara önem verdiğimiz kadar öğretmenlik konusuna da çok önem veriyoruz. Kadromuzun önemli bir kısmı Ankara'dan tayin olarak Diyarbakır'a gelip yerleşecek öğretmenlerimizden oluşacak. Önemli zümre başkanlıkları, idarecilik ve müdür yardımcıları Ankara'dan gelecek olan kıdemli öğretmenlerimiz tarafından yürütülecek. Dolayısıyla burada 1. olarak yüzde 60'ı oluşturan genç nüfusun çok iyi eğitilmesi, genel müdürler, organize sanayiye, mühendisler ve hizmet sektörüne müdürler, koordinatörler ve iyi eğitim kurumlarına ihtiyaç var. Bu bizim faaliyet gösterdiğimiz anaokullarında, ilkokullarında, ortaokul ve lise gurupları içinde geçerli, üniversite kademesinde de geçerli. Şuana kadar yaptığımız çalışmalarda Diyarbakır'ın ilk ve öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu elde ettik. Biz Diyarbakır projemizi sosyal sorumluk projesi olarak görüyoruz. Ankara'daki okullarımız yaklaşık 35 bin lira öğrenci ücretleriyle çalışırken, Diyarbakır'da 15 bin lira ile bunu sınırlayacağız. Bursluluk imkanlarıyla 15 bin lira bedeli ödemeyecek olan velilerimize de daha üst seviyeden bursluluk imkanı mümkün oldukça sağlamaya çalışacağız. Bizler Diyarbakır'da olmaktan çok heyecanlıyız, ışık Doğu'dan yükselir inşallah eğitime yapılan bu yatırımlardan sonra eğitimin de Doğu'dan yükseldiğini bizler ispat etmek istiyoruz. Hedefimiz büyük amacımız ve maneviyatımız bu anlamda çok yüksek, 2019 eylül ayından itibaren sahaya ineceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Aydın ve beraberindekiler, basın mensuplarına projelerin detaylarını anlattı.

Nesibe Aydın Okulları, 2019\'da Diyarbakır\'daki Öğrencilerle Buluşacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nesibe Aydın Okulları, 2019'da Diyarbakır'daki Öğrencilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    17:43 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve kaldırımda yürüyen anne ile çocuğu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Advertisement