Nestle ve Carrefour'dan Blockchain İşbirliği - Son Dakika
Ekonomi

Nestle ve Carrefour'dan Blockchain İşbirliği

– İsviçre merkezli gıda şirketi Nestle, süpermarket zinciri Carrefour'la yaptığı işbirliği kapsamında, müşterilerine Mousline marka patates pürelerinin dağıtım ve tedarik süreçlerini takip etme imkanı sunuyor.

17.04.2019 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– İsviçre merkezli gıda şirketi Nestle, süpermarket zinciri Carrefour'la yaptığı işbirliği kapsamında, müşterilerine Mousline marka patates pürelerinin dağıtım ve tedarik süreçlerini takip etme imkanı sunuyor.

Nestle'den yapılan açıklamada söz konusu girişimin şirketin ulaştırmadan sürdürülebilirliğe çeşitli konularda yapılan ve gıda sektöründe güven oluşturmayı hedefleyen çeşitli blockchain projelerinden biri olduğu belirtilirken, işbirliği kapsamında müşteriler Mousline ürünü üzerindeki QR kodunu akıllı telefonlarına okutarak ürünün Nestle fabrikalarından Carrefour mağazalarına olan yolculuğunu izleyebiliyor. Müşteriler ürünün üretim tarihi, kalite kontrol parametreleri, depolanma süreçleri ve depoların yerleri gibi çeşitli bilgiler edinebiliyor.

Nestle, bütün gıda zincirinde daha fazla şeffaflık ve görünürlük sağlamak için blockchain teknolojisini kullandığı belirtirken, şirketin Küresel Tedarik Zinciri Başkanı Vineet Khanna işbirliğiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mousline denemesi Carrefour'la yapılan başarılı işbirliğinin bir sonucu ve blockchain yolculuğumuzda ileriye attığımız bir adımdır. Daha doğru, güvenilir ve tarafsız bilgiler sağlayarak, ürünlerimize daha fazla şeffaflık getirmek için bu teknolojiyi kullanıyoruz. Bu teknolojinin, perakendeciler ve tüketiciler dahil olmak üzere bütün değer zincirine faydalı olacağını düşünüyoruz."

Nestle ve Carrefour'un söz konusu blockchain platformunu Mousline ile birkaç ay deneyeceği belirtilirken, Nestle'den yapılan açıklamada projenin şirketin blockchain teknolojinin ölçülebilirliğini ve etkisini anlamasına yardımcı olarak, gelecek gelişmelerde daha doğru kararlar almasına yardımcı olacağı vurgulandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Nestle ve Carrefour'dan Blockchain İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement