Netcad Temel Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Netcad Temel Eğitimi Başladı

Netcad Temel Eğitimi Başladı

Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" eğitimi Simav’da başladı.

07.01.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" eğitimi Simav'da başladı.

Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin iş birliğinde düzenlediği ve Zafer Kalkınma Ajansının desteklediği "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" Simav'da başladı.

Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Mühendis Erdem Çetin tarafından hazırlanıp; organize edilen Zafer Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan; Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak olarak başvurduğu "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" Eğitimler Simav Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar salonunda verilen eğitime, Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli 15 teknik personel katılıyor.

Teknik Destek ve Eğitim Uzmanı Özgür Zor tarafından verilen NETCAD 6.0 CIS eğitimi günde 6 saat olmak üzere toplam bir hafta süreceği, eğitim sonunda eğitime katılarak başarılı olan Teknik Personelin tamamına sertifika verileceği bildirildi.

Teknik Destek ve Eğitim Uzmanı Özgür Zor, "NETCAD 6.0 CIS GIS-CBS ve uzaktan algılama, veri yapıları, veritabanı, harita, projeksiyon bilgisi, konularındaki teorik yapı hakkında bilgi sahibi olacak. Netcad 6.0 GIS programını GIS ve CAD projeleri oluşturmada kullanabilecek, projelerine uygun projeksiyonları tanımlayabililecek, Proje veri tabanı kavramsal tasarımı, uygulaması ve yönetimini yapabilecekler, veri üretimi, veri depolama ve veri yönetimi süreçlerini farklı proje ölçeklerinde uygulayabilecek, Netcad'in gelişmiş GIS ve CAD fonksiyonları sayesinde farklı özelliklerde veri üretimi ve analizler yapabilecek" dedi

Projeyi hazırlayıp koordine eden Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli olan Ziraat Mühendisi Erdem Çetin, " GIS-CBS ve uzaktan algılama, veri yapıları, veritabanı, harita, projeksiyon bilgisi konularındaki teorik yapı hakkında bilgi sahibi olacağız. Netcad 6.0 GIS programını GIS ve CAD projeleri oluşturmada kullanacağız, projelerine uygun projeksiyonları tanımlayabiliyor olacağızğız, Proje veri tabanı kavramsal tasarımı, uygulaması ve yönetimini yapabiliyor olacağız, veri üretimi, veri depolama ve veri yönetimi süreçlerini farklı proje ölçeklerinde uygulayabileceğiz, Netcad'in gelişmiş GIS ve CAD fonksiyonları sayesinde farklı özelliklerde veri üretimi ve analizler yapabileceğiz. Eğitime katılanlar Raster dönüşüm işlemlerini yapabilecek, Uzaktan algılama teknolojisi ile veri üretimi ve analizler yapabilecek, Projelerini istediği özelliklere göre görüntüleyebilecek, sorgulayabilecek ve raporlayabilecek, Arazi modeli oluşturabilecek, ürettiği arazi modeli üzerinde GIS yapısında yüzey analizleri yapabilecek, Ürettiği projeleri uydu fotoğrafları ile bütünleştirebilecekler. Teknik personeller eğitim sonunda proje oluşturma, yürütme ve değerlendirme yeteneklerini arttırmış olacaklardır" diye konuştu.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Netcad Temel Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement