Netekim Karakolu" Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Netekim Karakolu" Filminin Çekimleri Sürüyor

Netekim Karakolu" Filminin Çekimleri Sürüyor

12 Eylül darbesinde gözaltına alınan köylülerin hikayesinin anlatıldığı filmin çekimleri, Mersin'in Erdemli ilçesinde devam ediyor 15 yaşındayken film çekmek isteyen ancak darbe dolayısıyla çalışmasını tamamlayamayan Zeynel Korkmaz'ın oğlu Yasin Korkmaz'ın yönetmenliğini yaptığı filmin kadrosuna oyuncu Birol Ünel de katıldı.

25.02.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül darbesinde gözaltına alınan köylülerin hikayesinin anlatıldığı "Netekim Karakolu" adlı filmin çekimleri Erdemli ilçesinde devam ediyor

Mersin'de genellikle olayın geçtiği mekanlarda çekimleri yapılan filmin yönetmenliğini, 15 yaşındayken film çekmek isteyen ancak darbe dolayısıyla çalışmasını tamamlayamayan Zeynel Korkmaz'ın oğlu Yasin Korkmaz yapıyor.

Bu arada, uzun süredir çekimleri devam eden filmin ekibine oyuncu Birol Ünel de katıldı. Alman bir turisti canlandıran Ünel, Erdemli'de yoğun ilgiyle karşılaştı.

Çekimlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Ünel, profesyonel, teknik donanımı ve iletişimi yüksek bir ekiple çalıştığını belirterek, "Burada bana gösterilen ilgiden dolayı kendimi kral gibi hissettim. Belki de şımartıldım bile. Setteki motivasyonun yüksekliği bana da yansıdı. Genel olarak çok olumlu bir izlenimim var. Sette çalışan herkesin iyi bir eser ortaya çıkartma adına özveri içerisinde olduklarını gördüm" diye konuştu.

Çekimlerin ardından benzer bir projede yer almak üzere İspanya'ya gideceğini ifade eden Ünel, şöyle devam etti:

" Türkiye'de darbe dönemini anlatan bir filmde rol alıyorum ve bir Alman turisti canlandırıyorum. Çok güzel bir senaryo var ortada ve bu konuda ilk adımlar atılmış. Almanya'dan gelerek senaryonun bir parçası oldum, filmde oynadım ve çok keyif aldım. Belki çekimler tamamlandıktan sonra film hakkında profesyonel bir bakışla değerlendirme yapmak daha anlamlı olur. 'Netekim Karakolu' bana göre ilgi çekici ve film adına isabetli bir isimlendirme olmuş."

Yönetmen Yasin Korkmaz ise ödüllü bir sinema oyuncusuyla çalışmanın harika bir duygu olduğunu belirterek, "Birol Ünel aslen Mersinli. Kendisiyle filmde rol alması konusunda üç ay önce iletişim kurduk ve film hikayemizi, derdimizi anlattık. Kendisi de bizi kırmadı ve Berlin'den buraya Alman bir turist karakterini canlandırmak için geldi. Filmin o bölümlerinin tamamını Almanca çektik" dedi.

Korkmaz, filmde Birol Ünel'in rol aldığı bölümün konusunu ise şöyle anlattı:

"İhtilal döneminde Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen bir vatandaşın bölgede gezerken araçları bozuluyor ve otostop çekiyorlar. Kendisi hiç Türkçe bilmiyor. Bu esnada ihtilal oluyor ve yolda karakolun başçavuşuna denk geliyorlar. Alman turist Türkçe bilmiyor komutan da Almanca bilmiyor ve aralarında anlaşmazlık çıkıyor. Alman turist derdini anlatamıyor ve casusluk suçlamasıyla karakola götürülüyor. Burada kısa bir işkence gördükten sonra komutanın karşısına çıkartılıyor. Kendisini karakol komutanı da sorguluyor ve ifadesi alındıktan sonra örgüt üyesi olmaktan Adana'da bulunan sıkıyönetim mahkemesine sevk ediyor." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Netekim Karakolu' Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement