Neü'de Kanun ve Ney Konseri - Son Dakika
Güncel

Neü'de Kanun ve Ney Konseri

Neü\'de Kanun ve Ney Konseri

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen konserde Ney sanatçısı Ali Tüfekçi ve Kanun sanatçısı Turgut Özüfler hem klasik eserleri hem de kendi bestelerini icra etti.

13.12.2017 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen konserde Ney sanatçısı Ali Tüfekçi ve Kanun sanatçısı Turgut Özüfler hem klasik eserleri hem de kendi bestelerini icra etti.

Kanun sanatçısı Turgut Özüfler, NEÜ'de eserlerini icra etmekten büyük mutluluk duyduğunun belirterek, "Musikimiz çok büyük bir derya fakat biz hep hazır yemeye alışmış durumdayız. Üretmeyi çok fazla sevmiyoruz. Umarım genç bestekar ve müzisyen arkadaşlar enstrümantal anlamda yeni eserler, besteler yaparak müziğimize katkıda bulunurlar Bu sayede musikimiz daha da güzelleşecektir" ifadelerini kullandı.

AKEF Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Adnan Kılıçarslan, iki yetenekli müzisyenin bir araya gelmesinin müzik adına önemli olduğunu belirterek, sanatçılara güzel bir konser verdikleri için teşekkür etti.

Programın sonunda AKEF Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Adnan Kılıçarslan tarafından müzisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Neü'de Kanun ve Ney Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ceyda Düvenci'nin yaş günü romantik bir mesajla kutlandı
    13:10 Ceyda Düvenci'nin yaş günü romantik bir mesajla kutlandı

    Ünlü radyocu Güçlü Mete, sevgilisi Ceyda Düvenci'nin 46. yaş gününü sosyal medyadan romantik bir mesajla kutladı. Mete, paylaştığı fotoğrafın altına 'Yaşamın bir mucizesi... 16 Nisan'da ailesine, bu sene de benim hayatıma Ceyda doğar... Nice mutlu yaşlara sevgilim' yazdı. Ceyda Düvenci ise Mete'ye 'Seni çok seviyorum' karşılığını verdi.

  • vivo T3x 5G Özellikleri ve Tanıtım Tarihi
    13:10 vivo T3x 5G Özellikleri ve Tanıtım Tarihi

    vivo, orta segmente hitap eden T3x 5G modelinin özelliklerini ve tanıtım tarihini paylaşıyor. Akıllı telefon, 6,000 mAh'lik bir pil ve ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Ayrıca 8 GB RAM, 128 GB dahili depolama ve uygun fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacak.

  • Huawei, P serisi amiral gemisi telefonlarını iptal etti
    13:10 Huawei, P serisi amiral gemisi telefonlarını iptal etti

    Huawei, P serisi amiral gemisi akıllı telefonlarını iptal ettiğini duyurdu ve bu cihazların Huawei Pura serisine yükseltildiğini açıkladı. Şirket, mobil fotoğrafçılığı ön plana çıkarma isteğini vurguluyor ve araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtiyor. Pura serisinin ilk modellerinin Huawei Pura 70 olarak adlandırılacağı düşünülüyor ve yeni modeller üçgen kamera modülüne sahip olacak. Pura 70'in Kirin 9000 yonga setinden güç alacağı söyleniyor.

  • YouTube, reklam engelleyici uygulamalara karşı yeni önlemler aldı
    13:10 YouTube, reklam engelleyici uygulamalara karşı yeni önlemler aldı

    YouTube, reklam gelirlerini korumak ve içerik üreticilerinin haklarını savunmak amacıyla, üçüncü parti reklam engelleyici uygulamaların kullanımını sınırladı. Şirketin bu uygulamalara yönelik en son politikası, kullanıcıların bu tür uygulamalar üzerinden video izlemeleri durumunda tamponlama sorunları yaşamalarına veya 'Bu uygulamada içerik mevcut değil' şeklinde bir hata mesajı almalarına neden oluyor.

  • Uğur Dündar, Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddialarına cevap verdi
    13:10 Uğur Dündar, Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddialarına cevap verdi

    Ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddiaları ortaya çıktı. Duygu Nebioğlu'nun verdiği röportajda, annesinin evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu olduğunu ve bir ablasının da ünlü bir gazeteci olan Uğur Dündar'ın babası olduğunu söyledi. Uğur Dündar ise bu iddialara yanıt vererek Adli Tıp Kurumu'nun DNA incelemesini tamamladığını ve biyolojik babalık iddiasını reddettiğini açıkladı.

  • İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı
    13:09 İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı

    Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul Sarayburnu açıklarında 2 yunus balığın metrelerce yükseğe zıpladığı anlar sosyal medyada milyonlarca kez görüntülendi. Alman amatör fotoğrafçı Johannes Moths, Maltepe Sahili açıklarında görüntülediği 2 yunusun ağır çekim tekniği ile yavaşlatılmış görüntülerini paylaştı. Marmara Denizi'nde artan yunus balığı popülasyonu, fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi.

  • Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın Hakkında Dava Açmaya Hazırlanıyor
    13:09 Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın Hakkında Dava Açmaya Hazırlanıyor

    Oyuncu, yönetmen ve yapımcı Yılmaz Erdoğan, sosyal medyada birlikte yer aldıkları görüntüleri dolaşıma sokulan Cansu Taşkın hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Taşkın ve kardeşi, Erdoğan'ın çiftlik evinde çektirdikleri fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaşarak ilişki iddialarını doğruladı. Erdoğan'ın avukatlarına talimat vererek iki isim hakkında dava açılması için adımlar atıldı.

  • Japonya, NASA ile Ay'da kullanılmak üzere özel bir uzay karavanı üretecek
    13:09 Japonya, NASA ile Ay'da kullanılmak üzere özel bir uzay karavanı üretecek

    Japonya, NASA ile yapılan yeni anlaşma kapsamında Ay'da kullanılmak üzere özel bir uzay karavanı üretecek. Ay üzerinde yapılan çalışmaları ilerletmek adına imzalanan anlaşma, teknoloji dünyasında da büyük ses getirmiş durumda. Hem mürettebatlı hem de mürettebatsız olarak kullanılabileceği söylenen uzay aracının, karavana benzer birçok işlevinin olacağı açıklandı. Basınçlı bir yapıya sahip olacağı söylenen uzay karavanının, astronotların doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri adına en hayati malzemeleri beraberinde bulunduracağı belirtiliyor. 10 bin km civarında bir menzili olacağı söylenen aracın, verimliliği artırmak adına güneş panelleriyle desteklenen özel bir hidrojen yakıt kullanacağı da ortaya çıktı. 2031 yılında uzaya fırlatılması beklenen uzay aracı, en az 10 yıl burada kalacak ve önemli görevlere imza atacak. Proje gerçekten başarılı olduğu takdirde, uluslararası uzay rekabetinde kartlar yeniden dağıtılabilir.

  • Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı
    13:08 Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı

    Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini ve geçen yıla göre satışların 85 tona yükseldiğini belirtti. Katmerci, bu artışın Gaziantep'in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı ifade edildi. Geçen yıla göre yeni bir rekora imza atan Gaziantep, bu yıl 85 ton baklava sattı ve hedeflerinin 100 ton baklava satışı yapmak olduğunu açıkladı. En çok tercih edilen baklavanın klasik Gaziantep baklavası olduğu da belirtildi.


Advertisement