Neva Orjinal Film Müzikleri Radyolar ve Dijital Platformda - Son Dakika
Kültür Sanat

Neva Orjinal Film Müzikleri Radyolar ve Dijital Platformda

Neva Orjinal Film Müzikleri Radyolar ve Dijital Platformda

Tutkulu bir aşk, gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı 2000 yılında Dünya Aktüel Ödülleri En Çok Satan Roman ödüllü "NEVA" kitabı Can Arca ve Birkan Uz yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarıldı.

19.09.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma günü vizyona giren filmin orjinal film müzikleri önümüzdeki günlerde Sony Music etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alacak. Albüm çıkış öncesi sözleri Karacaoğlan bestesi ise Saadettin Kaynak imzası taşıyan, filmin en can alıcı sahnesinde kullanılan Barbaros'un sesinden ""İncecikten Bir Kar Yağar" şarkısı radyolar ve dijital platformlar aracılığı ile müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

BARBAROS:

Barbaros Büyükakkan 1976 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini tamamladıktan sonra Özel Saint Benoit Fransız Kolejini bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümü'nden mezun oldu.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra Haldun Dormen'in "Müzikal Work Shop"unu bitirdi.

Kariyerine Grup Rapsodi ile İstanbul'un seçkin mekanlarında sahne performansları ve televizyon programları ile başladı. Aynı zamanda Barış Manço, Leman Sam, Harun Kolçak, Nükhet Duru gibi isimlere albüm kayıtlarında ve konserlerinde geri vokal yapıyordu. Müzikal kariyerinin dışındaysa, Discovery Channel'da seslendirme ve bazı reklam filmlerinin Jingle seslendirmesi yaptı.

2003 – 2005 yılları arasında Pizza Pina ve Çırağan Otel Q Jazz Bar'da Ferhat Göçer'le sahne aldı. Yine aynı yıllar arasında Rumeli Hisarı, Aya Irini, AKM, Cemal Reşit Rey'de Galatasaray Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu "Dünya Müzikalleri" gösterilerinde solist olarak görev aldı.

2005 Temmuz ayında, İtalyan tenor Alessandro Safina ve Ferhat Göçer'le Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi. 2006 Haziran ayında İtalyan tenor Alessandro Safina, İtalyan tenor Patrizio Buanne ve Ferhat Göçer'le Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi.

2006 yaz sezonunda Ortaköy Blackk Live'da sahne aldı. 2006 sonbaharda Elit Residence - Elit Restaurant'ta program yaptı. 2007 ilkbahar ve yaz sezonunda Banlieue 6080 ve Banlieue Gold'da sahne aldı.

2008 Ajda Pekkan yaz konserlerinde (İstanbul Arena, Bodrum Antik Tiyatro, Çeşme Açık Hava, Bursa Açık Hava) konuk sanatçı olarak yer aldı. Aynı yıl Leman Sam ile Lütfi Kırdar'da konser verdi. 2009'da Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş" adlı müzikalde rol aldı.

Sanatçının 2010 yılında kendi adını taşıyan ilk albümü Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Neva Orjinal Film Müzikleri Radyolar ve Dijital Platformda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.


Advertisement