Erzincan'da Nevruz Ateşinden Atlarken Yanıyordu - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Nevruz Ateşinden Atlarken Yanıyordu

Erzincan Üniversitesinin düzenlediği Nevruz etkinliğinde ateşin üzerinden atlayan kişi, yanma tehlikesi geçirdi.

22.03.2014 11:46  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi'nin düzenlediği nevruz etkinliğinde ateşin üzerinden atlayan bir kişi yanma tehlikesi geçirdi.

Erzincan Üniversitesi tarafından Yalnızbağ yerleşkesinde düzenlenen nevruz etkinliğine Vali Abdurrahman Akdemir, Ak Partili Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali Akdemir ve protokol üyeleri giydikleri Orta Aysa kıyafetleriyle alanda kurulan otağa girdiler. Mehteran takımının gösterisinin ardından Vali Abdulkadir Akdemir "Nevruz özünde taşıdığı değerler ile Türk dünyasında ve geniş bir coğrafyada asırlardır kutlana gelmiştir. Bu niteliği ile nevruz Asya'dan Balkanlar'a Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar büyük bir coğrafya da halkları birbirine bağlayan yakınlaştıran ve kaynaştıran bir bağdır. Baharın canlanmasını, bolluğu, bereketi, dostluğu, dayanışmayı simgeleyen nevruz aynı zamanda barışa ve kardeşliğe yapılan bir çağrıdır" diye konuştu.

Vali Abdurrahman Akdemir, nevruz ateşini yaktıktan sonra, demir dövdü ve yumurta tokuşturdu. Yakılan nevruz ateşi üzerinden atlamak isteyen bir kişinin dengesini kaybederek ateşe düşmesi korkuya neden oldu. Ancak ateşe düşen kişi herhangi bir zarar görmedi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Nevruz Ateşinden Atlarken Yanıyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement