Nevruz Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlanıyor

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği'nde ilk defa nevruz kutlamaları gerçekleştirildi.

21.03.2013 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği'nde ilk defa nevruz kutlamaları gerçekleştirildi.

Büyükelçilik bahçesinde Özbek-Türk İşadamları Derneği (UTİD) işbirliğiyle düzenlenen nevruz şölenine, ülkede faaliyet gösteren yabancı misyon şefleri, Özbek yetkilileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay ve UTİD Başkanı Ercan Bulut, misafirleri Büyükelçilik bahçesinde karşıladı. Büyükelçi Sönmezay, törende yaptığı konuşmada dünyanın en eski bayramlarından nevruzu bir kez daha yaşamanın ve kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.

Baharın gelişi ve doğanın uyanışını simgeleyen nevruzun aynı zamanda barış ve dostluğun da bayramı olduğunu kaydeden Sönmezay, bu bayramın Orta Asya ve Ortadoğu'da yaşayan birçok halkın geleneğinde yer aldığını vurguladı.

Sönmezay, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden nevruzun, arınmayı, yenilenmeyi ve olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eden yeni bir günü müjdelediğini dile getirdi. Sönmezay, 21 Mart'ın Güneş etrafında dönen tüm gezegenlerin yörüngelerinde başlangıç noktalarına geldiği, gece ve gündüzün eşitlendiği, tüm kültürlerde soğuk, kötü ve zorlu olarak kabul edilen kışın bitip, yazın başladığı bir tarih olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği bahçesinde ilk defa düzenlenen Nevruz Bayramı töreninde davetlilere Türk tatlılarının yanı sıra Özbek pilavı ve Özbeklerde nevruzun sembolü kabul edilen sümelek tatlısı ikram edildi.

Büyükelçi Sönmezay, gazetecilere yaptığı açıklamada bu kutlamayla hem Taşkent Büyükelçiliği'nde hem de Özbekistan'daki yabancı ülkelerin büyükelçilikleri arasında ilk defa nevruzu kutlayarak bir ilke şahitlik ettiklerini söyledi. - TAŞKENT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruz Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement