Nevşehir CHP'li Vekil Sarıaslan ??bakan Soylu'nun Açıklamasını Şiddetle Kınıyorum?? - Son Dakika
Güncel

Nevşehir CHP'li Vekil Sarıaslan ??bakan Soylu'nun Açıklamasını Şiddetle Kınıyorum??

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, seçimden yeni çıkılmışken, ortamın yumuşamasını beklerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Bakanlığına yakışmayacak bir açıklama yaptığını belirterek, "Açıklamasını, şiddetle kınıyorum.

29.06.2018 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, seçimden yeni çıkılmışken, ortamın yumuşamasını beklerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Bakanlığına yakışmayacak bir açıklama yaptığını belirterek, "Açıklamasını, şiddetle kınıyorum. Daha fazlasını söylemek istemiyorum. Nedeni de, mazbatayı alıp yemin ettikten sonra ancak, dokunulmazlık başlıyor. O nedenden dolayı da kısa kesiyorum" dedi. Milletvekili Sarıaslan, CHP İl Başkanlığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, (CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmaması talimatı verdim) açıklamasına, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun ortak açıklamasını okudu. Ortak açıklamadan önce konuyla ilgili kendi görüşlerini belirten Sarıaslan, "Biz seçimden yeni çıkmışken, ortamın yumuşamasını beklerken, İçişleri Bakanı, İçişleri Bakanına yakışmayacak bir açıklama yaptı. En tehlikelisi de, (Biz, o leşleri çok sık kaldırıyoruz. Onlara 1 kişilik kontenjan ayıracağız, sandıkta beraberlerdi, cenazede de beraber olacaklar) Yani tam bir sokak kabadayısı tarzında bir açıklama. Bunu şiddetle kınıyorum. Daha fazlasını söylemek istemiyorum. Nedeni de, mazbatayı alıp yemin ettikten sonra ancak dokunulmazlık başlıyor. O nedenden dolayı da kısa kesiyorum. CHP'nin yayınlamış olduğu bildiriyi okumakla yetineceğim" ifadelerini kullandı.

Sarıaslan, ortak açıklamadan sonra ise "Biz 12 Eylül dönemini yaşamış bir kuşağız. 12 Eylül öncesinde bir iç çatışma ortamında Türkiye'nin hem ekonomik hem de siyasi olarak neler çektiğini bilen bir insanım. Hem CHP olarak hem de Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan olarak biz kucaklaşmak için milletvekili olduk. Seçimlerden sonra kucaklaşacağımız sözünü verdik. Biz siyasi partileri kendimize düşman olarak görmüyoruz. Ama bir çatışma ortamına girildiğinde, her zaman bir kaybeden olur. Bu tek taraflı kaybedilmez, iki taraflı kaybedilir. Sonuç itibariyle ülkemiz kaybeder, devletimiz kaybeder, milletimiz kaybeder. Acilen ve ivedilikle bu çatışma dilinden ve ortamından uzaklaşmamız gerekir. Özellikle Süleyman Soylu'ya hatırlatmak isterim, şehitlere kelle diyen bir anlayışın, şehitler üzerinden politika yapması, abesle iştigaldir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir CHP'li Vekil Sarıaslan ??bakan Soylu'nun Açıklamasını Şiddetle Kınıyorum?? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement