Nevşehir'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir\'den kısa kısa

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Sosyal Konut Projesi kapsamında ilçeye 126 konutun yapılacağını bildirdi.

18.12.2019 09:56  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Sosyal Konut Projesi kapsamında ilçeye 126 konutun yapılacağını bildirdi.

Aksoy, gazetecilere, 2+1 ve 3+1 konutlar için başvuruların 15 Ocak'ta sona ereceğini kaydetti.

Aksoy, "İlçemize yapılacak 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için ise 1000 lira başvuru bedeli alınmaktadır. 240 ay boyunca kira öder gibi ev sahibi olunmasını sağlayacak projeden, aylık hane geliri en fazla net 5 bin 500 lira olanlar faydalanabilecek." dedi.

Kapadokya Üniversitesi'nde öğrenci semineri

Kapadokya Üniversitesinde ergoterapist Enes Tuğrul'un katılımıyla "Duyu bütünlemenin hayatımızdaki önemi" konulu seminer düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Uçhisar Sanat Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Tuğrul, duyunun dikkat, öğrenme, davranış ve gelişimle bağlantılarını anlattı.

Pediatride ergoterapinin önemine değinen Tuğrul, "Çocuğun günlük yaşamdaki rolü diğer çocuklarla oynamak ve etkileşimde bulunmaktır. Ergoterapist, bir çocuğun şu anki oyun, okul ve günlük yaşam aktiviteleri hakkındaki becerilerini değerlendirir ve yaş gruplarına göre gelişimsel olarak uygun oranlarla karşılaştırır. Daha sonra çocuğun güçlü yanlarını da kullanarak alanlarına yönelik tedavi programı uygular." dedi.

Soru cevap kısmının ardından sona eren seminere, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Mevlana'yı anma programı

Derinkuyu Hakkı Atamulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mevlana'yı anma programı düzenlendi.

Okulun konferans salonundaki etkinlikte Derinkuyu Müftüsü Selami Kurt, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okudu.

Din görevlisi Menderes Gündüz, programdaki konuşmasında, Mevlana'nın öğretilerinin iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, hayatından kıssalar anlattı.

Konuşmasının ardından Gündüz'e öğrencilerce teşekkür plaketi takdim edildi.

Yemek ikramıyla sona eren programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Advertisement