Nevşehir'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir\'den kısa kısa

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına aldığı şüphelide metamfetamin ele geçirildi.

04.03.2020 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına aldığı şüphelide metamfetamin ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, polis, Avanos ilçesi Kalaba yolunda park halindeki bir araçtan şüphelenen ekipler, sürücü A.Ü'nün (24) üzerinde kağıda sarılmış metamfetamin buldu.

Gözaltına alınan A.Ü. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, "Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avanos'ta trafik kazası

Avanos ilçesine bağlı Ayhan köyünde görev yapan öğretmenleri ilçeden köye taşıyan servis minibüsü, Ayhan Barajı yakınlarında karşı yönden gelen kamyonetle çarpıştı.

Kazada, servis aracındaki 5 öğretmen ile her iki aracın sürücüsü yaralandı.

Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Japan ODA'dan Nevşehir Belediyesine hibe desteği

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı Projesi"ne, Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (Japan ODA) tarafından 44 bin dolar hibe desteği verildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu çeken engelli ve yaşlılara ücretsiz hizmet sunacak "Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı" için Japan ODA tarafından gelişmekte olan ülkelerde uygulanan "Yerel Projelere Hibe Programı (GGP)" kapsamında 44 bin 400 dolar hibe almaya hak kazandığı belirtildi.

Açıklamada, yerel düzeyde fayda getirecek küçük ölçekli projelere destek vermek amacıyla faaliyet gösteren Japan ODA tarafından 2020 yılında gerçekleştirilmek üzere kabul gören projeler için Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde imza töreni düzenlendiği, törende Büyükelçi Akio Miyajima ile Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı arasında hibe anlaşması imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada, Başkan Arı'nın şu görüşlerine yer verildi:

"Eğitilebilir zihinsel engelli vatandaşlarımızın sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açtığımız Özel İnsanlar Eğitim Merkezimizde, onların beceri ve zihinsel gelişimi, sosyal katılımları ve sağlıklı yaşamaları için farklı faaliyetlerle hizmet vermeye devam ediyoruz. Onları önemsiyor ve tüm sorunlarına yanıt vermeye çalışıyoruz. Günümüzde kentlerimizin sürdürülebilir, sağlıklı ve daha yaşanabilir mekanlar haline getirilmesinde, yerel yönetimler olarak bizlere ve toplumun tüm aktörlerine önemli sorumluluklar düşüyor. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle şehrimizdeki engelli ve yaşlılarımızın en önemli sorunlarından birinin, sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu olduğunu belirleyerek bir proje hazırladık ve Japonya Büyükelçiliği tarafından hibe almaya hak kazandık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement