Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir\'den Kısa Kısa

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından gönderilen kutlama belgelerini, fakülte birincilerine takdim etti.

25.11.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından gönderilen kutlama belgelerini, fakülte birincilerine takdim etti.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminde NEÜ'de kayıt oldukları bölümleri "fakülte birincisi" olarak kazanan öğrenciler için belge takdim töreni düzenlendi.

Törende konuşan rektör Kılıç, "Bu sene üniversitemizi tercih eden birbirinden değerli öğrencilerimizden fakültelerimize birincilikle yerleşen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah kendileri üniversitemizde alacakları eğitimle daha başarılı ve daha güzel işlere imza atacaklar." dedi.

Programda, Fen- Edebiyat Fakültesi birincisi Zekeriyya Türker, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi birincisi Emrah Gelir, İlahiyat Fakültesi birincisi Metin Başbuğ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Enes Yıldırım, Turizm Fakültesi birincisi Merve Bulut ve Eğitim Fakültesi birincisi Süleyman Yazgı'ya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın imzasını taşıyan kutlama belgeleri takdim edildi.

Ziraat Odası İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Her ay farklı bir ilçede yapılan Nevşehir Ziraat Odası Koordinasyon Toplantısı, Kozaklı'da gerçekleştirildi.

İl genelinde karşılaşılan zirai sorunların görüşüldüğü toplantıda konuşan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, bahar aylarında yaşanan don olayında, meyve ağaçları zarar gören üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırlanan raporun Türkiye Ziraat Odaları Birliğine gönderilerek takibinin yapıldığını kaydetti.

İlçe ziraat odası başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği İç Anadolu Bölge Sorumlusu Mustafa Hepokur da katıldı.

Nevşehirli çiftçiler tarımsal gezi programına katıldı

Yozgat'ta tesis edilen örnek meyve bahçelerini yerinde görmek ve değerlendirme yapmak amacıyla, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Nevşehir'de meyve üreticiliği yapan çiftçilere yönelik tarımsal amaçlı gezi programı düzenlendi.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım sektöründeki ürün çeşitliliğinin artırılması, meyve üretiminin teşvik edilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla çiftçilere yönelik gezi programı hazırladıklarını söyledi.

Yılmaz, "Yozgat'ta tesis edilen örnek meyve bahçelerinin yerinde görülmesi, değerlendirilmesi ve çiftçilerin birbirleriyle üretim ve pazarlama konularında görüş alışverişinde bulunması faydalı olacaktır. "dedi.

Programa, Ürgüp, Avanos ve Gülşehir ilçelerinde meyve üretimi yapan çiftçilerin yanı sıra bazı köy muhtarları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement