Nevşehir Liseli Gamze, Babasına Kızdı Kitap Yazdı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Liseli Gamze, Babasına Kızdı Kitap Yazdı

Nevşehir Liseli Gamze, Babasına Kızdı Kitap Yazdı

Liseli Gamze, babasına kızdı kitap yazdıNevşehir Lisesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Çimen, 16 yıl hiç tanımadan yaşadığı babası Erol Polat'a olan duygularını anlatan yazılarını toparlayarak 'Doğuştan Kaybeden' isimli kitabını çıkarttı.

17.03.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseli Gamze, babasına kızdı kitap yazdı

Nevşehir Lisesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Çimen, 16 yıl hiç tanımadan yaşadığı babası Erol Polat'a olan duygularını anlatan yazılarını toparlayarak 'Doğuştan Kaybeden' isimli kitabını çıkarttı.

Şu anda 18 yaşında olan lise öğrencisi Gamze Çimen, anne karnında iken anne ve babasının ayrılması sonucunda 16 yıldır öz babasını görmeden yaşadı. Annesi Meryem Çimen'in evlilik yapması sonucunda üvey babası ile yaşayan Çimen, bir süre önce psikolog desteği almaya başladı. Psikoloğunun önerisi ile de yazmaya başladı. Yazıları birikince de bir yayınevi ile anlaşarak kitabını piyasaya çıkardı. Çimen, kitabında 'bir kız çocuğu babasız olarak 16 yıl boyunca nasıl büyür, annesi nasıl zorluklar çeker, ilk adımında babası yokken neler hisseder, ilk baba dediğinde yanında babası yoksa nasıl duygular içerisinde olur' gibi konuları kaleme aldığını söyledi.

Her insan gibi kitap okumayı sevdiğini ancak aklında kitap yazmanın olmadığını anlatan Çimen, psikoloğunun tavsiyesi üzerine yazdıkları yazılar birikince, babasının kendisini anlaması, kendi durumumdaki insanlara örnek olma isteğinden dolayı kitap çıkarmak istediğini belirtti. Kitap okumayı da çok sevdiğini kaydeden Çimen 'Zaten çok kitap okumadan kitap yazmanın mümkün olacağını zannetmiyorum. Okuduğum kitapları inceleyerek yazmaya çalıştım. Yanımda annem ve üvey babam bulunuyor. Annem doğal olarak sevindi, gurur duydu. Babam, kitabı okudu mu, hiçbir bilgim yok. Ben, kendisiyle görüşmüyorumö diye konuştu.

Kitabı 2015 yılı Aralık ayında çıkardığını, satışlarında tahmininden yüksek seyrettiğini ifade eden Çimen ? Okulumdan, çevremden de çok alan oldu. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim benden böyle bir kitap yazmamı beklemedikleri için ilk gördüklerinde şaşırdılar. Sadece Okul Müdürümüz Muhammet Orçin'e kitap yazma düşüncemi söylemiştim. Çok sevindiler, hatta ilk iki sayfasını okudukları anda bile çok etkilendiklerini söylediler. Bir kitabı okurken yazanın hissettiklerini, duygularını, düşüncelerini öğreniyorsunuz. Yazarken ise, kendi hissettiklerini, duygularını, bilgilerini istediğin şekilde ortaya koymak var. İkisi arasında çok büyük fark var.ödiyerek sözlerini tamamladı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Liseli Gamze, Babasına Kızdı Kitap Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement