Nevşehir Terör Saldırısında Ölenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Terör Saldırısında Ölenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Nevşehir Terör Saldırısında Ölenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Terör saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındıİstanbul Beşiktaş'ta bombalı saldırıda hayatını kaybeden 38 şehit için Nevşehir Kurşunlu Camii'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

11.12.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul Beşiktaş'ta bombalı saldırıda hayatını kaybeden 38 şehit için Nevşehir Kurşunlu Camii'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Nevşehirli katıldı. Kurşunlu Camii'nde kılınan namaz öncesi konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Milletimizin başı sağ olsun. Bugün ülke olarak yas içerisindeyiz" dedi. Müftü Öztürk, hainlerin hain emellerine ulaşabilmek için her türlü saldırı ve hainliğe başvurduklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Acı içerisindeyiz. Zalimane, gafilane, cahilane ve düşmanca yapılan bu saldırılarda hayatlarını kaybeden ve şehadet mertebesine ulaşan kardeşlerimize Yüce Rabbim gani gani rahmet eylesin, makamları cennet olsun. Geride bırakmış oldukları ailelerine, yakınlarına, meslektaşlarına ve tabii ki aziz milletimize sabırlar ihsan eylesin. Vatanımıza göz dikmiş, ülkemize göz dikmişler, birliğimize, dirliğimize göz dikmişler. Ancak emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Bu milleti asla susturamayacaklar, diz çöktüremeyecekler Allahın iziniyle. 15 Temmuz'da birliğimizi, beraberliğimizi nasıl kenetlenmişse yine bu saldırılar da birliğimizi, beraberliğimizi kenetleyecek. Biz de Nevşehir olarak bu şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyelim, onlara dua edelim istedik. Rabbim benzeri ve beteri belalardan, musibetlerden bu aziz milleti muhafaza eylesin." Duanın ardından Müftü Öztürk, şehitler ve saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Terör Saldırısında Ölenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement