Nevşehir - Ünlü Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti - Son Dakika
Güncel

Nevşehir - Ünlü Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti

Nevşehir - Ünlü Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti

Ünlü Alman yönetmen Tögel: Kapadokya vazgeçilmez bir turizm cenneti Kapadokya'da 2013 yılında 'Aşk Gemisiö isimli dizinin bir bölümünün çekimi için geldiği Uçhisar beldesine hayran kalan Alman yönetmen Hans 'Jürgen Tögel, Uçhisar beldesindeki eski belediye hizmet binasını satın aldı.

31.01.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Alman yönetmen Tögel: Kapadokya vazgeçilmez bir turizm cenneti

Kapadokya'da 2013 yılında 'Aşk Gemisiö isimli dizinin bir bölümünün çekimi için geldiği Uçhisar beldesine hayran kalan Alman yönetmen Hans 'Jürgen Tögel, Uçhisar beldesindeki eski belediye hizmet binasını satın aldı.

TV'de gösterime girdiği dönemlerde milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan 'Aşk gemisiö isimli dizinin Almanya versiyonunun 2013 yılındaki Kapadokya bölgesi çekimleri için ekibiyle birlikte Kapadokya bölgesine gelen Almanya'nın önde gelen sinema ve TV yönetmenlerinden Hans 'Jürgen Tögel oldukça etkisi altında kalan Uçhisar beldesinde, 1960 lı yıllarda Uçhisar Belediye Hizmet Binası olarak da kullanılan 4 odadan oluşan evi satın aldı. Kapadokya'da büyük projelere imza atan ve doğal dokuya uyumlu şekilde tasarlayan Yüksek Mimar Çiğdem Yılmaz'ın hazırladığı proje ile önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının ardından bu evi yakın dost ve arkadaşları için bir tatil birimi olarak değerlendireceğini belirten Hans 'Jürgen Tögel, İlk Hristiyanlığın derin izlerini taşımasının yanı sıra, doğası, kültürü ve tarihi değerleri ile sadece Almanyalı değil, tüm dünya insanlarının da ziyaret etmesi gereken bir merkez olarak nitelendirdiği Kapadokya'nın aynı zamanda sessiz ve sakin bir yöre olması nedeniyle tam bir yaşam merkezi olduğunu ifade etti.

Kapadokya'nın dünya sinema sektöründe etkin bir şekilde bilinmediğini söyleyen Tögel, bölgenin tanıtımı için uluslararası alanda sinema filmleri yapan dev firmaların bölgeyi tanımaları için 10 dakikalık bir dokümanter filmin de önümüzdeki süreçte çekimlerini yaparak Kapadokya'nın gönüllü bir turizm elçiliğini seve,seve yapacağını ifade etti.

Tögel, Yüksek mimar Çiğdem Yılmaz'ın hayalini süsleyen bir ev projesini hazırladığını dile getirerek şöyle konuştu; "Kapadokya tüm özellikleri ile hem gezi hem de bir yaşam merkezi. Tüm dünya insanlarının Kapadokya'yı özellikle görmelerini istiyorum,çünkü başka dünya üzerinde Kapadokya yok.İnsanların yaşamlarında bir kez de olsa bu güzellikleri görmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Bir film çekimi için geldiğim bölgeye öylesine tutkum oldum ki,burada farklı bir hayat buldum.Ciddi bir zenginliği burada gözlemledim. Sosyal ve kültürel alanlarda da burada yaşayan özellikle dev turizm işletmeler inin yöneticileri de üzerlerine düşeni yaparlarsa, daha farklı bir gelişim düzeyinin ortaya çıkabileceğine inanıyorum. Uçhisar'da restorasyonunu yapacağımız evimde dostlarımı ve arkadaşlarımı ağırlayarak, onların da bu eşsiz güzellikleri görmelerini sağlayacağım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir - Ünlü Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement