Nevşehir Zihinsel Engellilerden Resim ve Seramik Sergisi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Zihinsel Engellilerden Resim ve Seramik Sergisi

Nevşehir Zihinsel Engellilerden Resim ve Seramik Sergisi

Nevşehir'de Dünya Engelliler Günü nedeniyle zihinsel engelliler tarafından resim ve seramik sergisi açıldı.

04.12.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Dünya Engelliler Günü nedeniyle zihinsel engelliler tarafından resim ve seramik sergisi açıldı.

Gümüşkent Zihinsel Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan zihinsel engelliler tarafından yapılan yaklaşık beş yüz resim ve seramik çalışması, Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde sergilendi. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü işbirliğiyle hazırlanan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Resim ve seramik eserleri üreten zihinsel engelliler, sergiyi gezenlere çalışmaları serleriyle ilgili bilgiler verdi.

Serginin açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, engelliler,yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Serginin açılışında konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, engellilerin de toplumun bir parçası olduklarını belirterek çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Savaş Kurtuluş Çevik, zihinsel engelli öğrencilerin iki yıllık bir sürede 500'e yakın eser ortaya çıkardıklarını belirterek bu eserlerin 7 Aralık'a kadar Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde sergileneceğini belirtti. Eserlerin gelecek yıl Avrupa Birliği projesiyle Almanya'da sergileneceğini belirten Çevik,öBu sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir adımdır? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Zihinsel Engellilerden Resim ve Seramik Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement