Malikanesi FBI ajanları tarafından basılan Donald Trump isyan etti: Hiçbir ABD başkanının başına böyle bir şey gelmedi - Son Dakika
Dünya

Malikanesi FBI ajanları tarafından basılan Donald Trump isyan etti: Hiçbir ABD başkanının başına böyle bir şey gelmedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'da bulunan malikanesi dün FBI ajanları tarafından basıldı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Trump, "Güzel evim şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi" dedi. Baskının Trump'ın görev boyunca devlete ait gizli kayıtları alıp almadığını öğrenmek adına düzenlendiği belirtildi.

09.08.2022 04:24  Güncelleme: 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yaptığıyla olay olan eski ABD Başkanı Trump, bu sefer de FBI ajanlarının evini aramasıyla gündeme geldi. Haberi bizzat duyuran Trump, yazılı bir açıklama yaptı.

"GÜZEL EVİM İŞGAL ALTINDA"

Trump, " Florida, Palm Beach'teki güzel evim Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi." ifadelerini paylaştı.

Trump'ın Florida'daki evi FBI ajanları tarafından basıldı
Trump'ın Florida'daki evi.

KASALARINDAN BİRİ KIRILDI

FBI ajanlarının mülkünde bulunan bir kasayı kırdığını iddia eden Trump, "İlgili devlet kurumlarıyla yapılan çalışma ve iş birliğinden sonra evime yapılan bu habersiz baskın gerekli veya uygun değildir." değerlendirmesinde bulundu.

GİZLİ KAYITLAR ARANIYOR

Associated Press, konudan bilgisi bulunan kişilere dayanarak, FBI aramasının, Trump'ın Beyaz Saray'daki görevi sırasında Florida'daki ikametgahına gizli kayıtları alıp almadığına ilişkin bir soruşturmayla ilgili olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığının, bu yılın başlarında Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi tarafından Mar-A-Lago'dan alınan 15 kutu belgenin içinden çıkan gizli kayıtların varlığını araştırdığı kaydedildi. Federal yasaların, gizli devlet belgelerinin yasalarca belirlenmiş yetkili yerlerden dışarı çıkarılmasını yasakladığı bilgisi paylaşıldı.

Malikanesi FBI ajanları tarafından basılan Donald Trump isyan etti: Hiçbir ABD başkanının başına böyle bir şey gelmedi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Malikanesi FBI ajanları tarafından basılan Donald Trump isyan etti: Hiçbir ABD başkanının başına böyle bir şey gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    22:50 Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.


Advertisement