New York'lu Çapulcular Klibin Hikayesini Anlattı - Son Dakika
Dünya

New York'lu Çapulcular Klibin Hikayesini Anlattı

ABD'de yaşayan 5 genç Taksim Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla yaptıkları şarkı ve klibin hikayesini anlattı.

19.06.2013 09:20  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de yaşayan 5 genç Taksim Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla yaptıkları şarkı ve klibin hikayesini anlattı ABD'de yaşayan 5 genç Taksim Gezi olaylarına destek amacıyla yaptıkları şarkı ve klibi YouTube'dan paylaştı. Şarkı, 4 günde 100 bin hit aldı. Türkiye'de ana akım medyada da yayınlanan video büyük ilgi gördü. Türkiye'deki olaylara sessiz kalmamak için New York'ta bir grup genç bir araya gelerek, söz ve bestesi Şanar Yurdatapan'a ait "Şimdi İstanbul'da olmak vardı" şarkısını yeniden yorumlayarak klibini çekti. Sosyal medyada "New Yorklu Çapulcular" olarak adlandırılan klip on binlerce kez paylaşıldı. ABD'de Türkçe yayınlanan Posta 212 gazetesine konuşan genç sanatçılar büyük ilgi gören klibin hikayesini anlattı.

-ŞANAR YURDATAPAN KUTLADI-

1980 darbesinin ardından vatandaşlıktan çıkartılan Yurdatapan'ın vatan hasretiyle yazdığı ve bestelediği eser, böylece 28 yıl sonra yine memleket özlemi çeken ve ülkelerindeki gelişmelerden endişelenen gençlerin sesinden yeniden hayat buldu. Bunun üzerine Şanar Yurdatapan şarkısını yeniden yaşama döndüren gençleri yürekten kutladığını açıkladı.

Hepsi Amerika'da kariyer sahibi olan Uğur Becer, Bener Durman, Ahu Güral, Buğra Balcı ve Umut Ermeç Başbakan tarafından Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin üzerlerine giydirilen çapulcu gömleğini de sırtlarına geçirip ülkelerindeki bu gelişmeleri şarkıyla protesto ediyorlar.

-İLK KEZ TANIŞIP KLİP ÇEKTİLER-

Uğur Becer New York'ta görüntü yönetmenliği yapıyor. Bener Durman'la birlikte bu fikrin sahibi. Uğur, Türkiye'deki insanların yanında olamamaktan ve yardım edememekten dolayı rahatsız olduklarını ve onlar için, ülkemiz için ne yapabiliriz diye düşünürken bu fikrin akıllarına geldiğini söyledi.

Fikrin yaratıcılarından ve grubun solistlerinden Bener Durman, fikir doğduğunda herkesin işini gücünü bırakıp bunun bir sorumluluk olduğu bilinciyle bir araya geldiğini söylerken, ekibin 10 saat içine toplandığını, içlerinde ilk kez tanışanların olduğunu anlattı. Bir politik görüşleri olmadığını söyleyen Durman, hiçbir partiyle bağlantılarının bulunmadığının altını çizdi.

Şarkıyı hazırladıktan sonra videosunu Pink Floyd'un "Another Brick in the Wall" şarkısını coverlayan bir piyanistin videosundan esinlenerek çok kısa sürede yaptıklarını anlatan bas gitarist Buğra Balcı, insan hakları ve demokrasi adına bu grupta olduğunu vurguladı. Bu işten herhangi bir çıkar gözetmediklerini, ekstra hiçbir desteğin olmadığını, ünlenmek, isim yapmak gibi bir kaygılarının asla olmadığını belirtti.

-"VATANI SATMIŞSINIZ"-

New Yorklu Çapulcular'ın solistlerinden Ahu Güral, genelde olumlu mesajlar aldıklarını ancak 3-5 kişinin "Siz vatanı satmışsınız, Amerika'da yaşıyorsunuz oradan mı bize destek oluyorsunuz" gibi tepkiler verdiğini söyledi. Uğur Becer ise bunlara karşılık Türkiye'deki insanların yanlarında olamasalar da, onlara destek vermenin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Bener Durman "aklımızla, yüreğimizle onların yanında, onlarla beraberiz" diye ekledi.

-ŞU ANDA EN GÜZELİ ÇAPULCU OLMAK

New York Film Akademisi'nde ses mühendisliği dersi veren Umut Ermeç, "Bundan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizler protesto yapmak istedik. Benim arkadaşlarımın çadırlarını yaktılar, saldırdılar, direnenleri öldürdüler, yaraladılar. Bizi savunan avukatları tutukladılar. Bize hizmet eden doktorları tutukladılar. İlaçlarını, insanların yüzlerindeki gaz maskelerini aldılar. Artık bizler Erdoğan'ın altında yaşamayız. Bundan sonra Erdoğan Türkiye'yi yönetemeyecek. Erdoğan'ı istifaya çağırıyoruz" dedi.

Bener Durman, "Biz elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" derken, "Şu anda en güzeli çapulcu olmak" ifadesini de kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya New York'lu Çapulcular Klibin Hikayesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement