New York'ta Onur Yürüyüşü 48. Kez Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

New York'ta Onur Yürüyüşü 48. Kez Düzenlendi

New York\'ta Onur Yürüyüşü 48. Kez Düzenlendi

Bu yıl 48. kez düzenlenen New York Onur Yürüyüşü'nde en çok Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a verilen tepki dikkat çekti.

26.06.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 48. kez düzenlenen New York Onur Yürüyüşü'nde en çok Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a verilen tepki dikkat çekti.

Trump özellikle eski başkan Barack Obama'nın yürürlüğe soktuğu sağlık sigortası Obamacare'i kaldırmakla ve transseksüellere yine Obama zamanında verilmiş bir takım hakları geri almak istemekle suçlanıyor.

Trump yönetimi göreve geldikten kısa süre sonra Eski Başkan Barack Obama'nın transseksüel öğrencilere kendilerini ait hissettikleri cinsiyetin tuvaletlerini kullanma hakkı tanıyan kararını kaldıracağını açıklamıştı.

Gösterilere New York'un Demokrat Partili Senatörü Chuck Schumer'ın yanı sıra New York Valisi Mario Cuomo ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio gibi Amerikan siyaset sahnesinden birçok isim katıldı.

Yürüyüşte megafonu eline alan Senatör Chuck Schumer, "Martin Luther King Jr'ın da dediği gibi : Tarih uzun bir yaya benzer ve sonunda hep adaletten yana eğilir" diyerek Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi Martin Luther King'den alıntı yaptı.

Shumer ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir tweet'le, Onur yürüyüşüne katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. It's #pride in New York and I couldn't be happier to march. #ILoveNewYork #Pride2017 pic.twitter.com/zRAgj8K4rJ— Chuck Schumer (@SenSchumer) 25 Haziran 2017

Sosyal medya sayfası üzerinden Onur Yürüyüşü'nden bir kareyi paylaşan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise "Bugün kutlama yapıyoruz ama bu eşitliğe giden uzun bir yol ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz" dedi. We celebrated today but it's been a long road towards equality – and one that we're still walking. https://t.co/wddfIetwBm— Bill de Blasio (@NYCMayor) 25 Haziran 2017

New York'ta Onur Yürüyüşü 1969 yılından bu yana aralıksız her yıl düzenleniyor. Bu yıl yine Manhattan'da 5. Cadde üzerinde 3 kilometrelik parkurda düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Auteur:

Tags:Gepost: 26 juni 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya New York'ta Onur Yürüyüşü 48. Kez Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement