New York'ta Şükran Günü Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

New York'ta Şükran Günü Yürüyüşü

New York'ta Macy's mağazalar zinciri tarafından düzenlenen 86.geleneksel Şükran Günü yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

22.11.2012 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York'ta Macy's mağazalar zinciri tarafından düzenlenen 86. geleneksel Şükran Günü yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

ABD'de kasım ayının dördüncü perşembesi gerçekleştirilen Şükran Günü kutlamaları başladı. Güneşli havayı fırsat bilen binlerce New Yorklu ile ABD'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen turistler yürüyüşün yapılacağı caddelerin kenarlarını doldurdu.

Macy's mağazalar zinciri tarafından 1927'den bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen şükran günü yürüyüşü Central Park'ın batısında 77. Cadde'den başladı.

34. Cadde'deki Herald Meydanı'na kadar süren yürüyüşte, birbirinden renkli çizgi film karakterlerinin dev balonları, masal kahramanları, sanatçılar, sporcular, palyaçolar, bandolar, dans grupları ve okulların da içinde bulunduğu çeşitli gruplar yer aldı.

New York Polisi ve organizasyon görevlilerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, çocuklar ilgiyle izledikleri çizgi film kahramanlarının dev balonlarının geçişi sırasında büyük coşku yaşadılar.

Çizgi film karakterleri arasında Örümcek Adam, Şirinler, Hello Kitty, Ninja Kaplumbağalar, Kermit, Buzz Lightyear, Sünger Bob, Pillsbury Doughboy, Pikaçu, Kaws çocukların en çok ilgisini çeken kahramanlar oldu.

Yürüyüş, organizasyon ekibi ve birçok kanal tarafından canlı yayınlarla Manhattan'a gelemeyenlere de ulaştırıldı. Yürüyüşü 3 milyondan fazla kişinin Manhattan sokaklarında, 50 milyondan fazla kişinin de televizyonları başında takip ettiği tahmin ediliyor.

Bu yılki yürüyüşte Sandy mağdurları da unutulmadı. Kasırgadan zarar gören New York ve New Jersey sakinlerine yürüyüşte özel yer ayrıldı.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: İbrahim Uyar - NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta Şükran Günü Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement