New York'taki 15 Temmuz programında FETÖ'nün iç yüzü anlatıldı - Son Dakika
Güncel

New York'taki 15 Temmuz programında FETÖ'nün iç yüzü anlatıldı

New York Türkevi'nde düzenlenen 15 Temmuz anma programında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle diğer illegal faaliyetleri, çoğunluğu yabancı diplomat ve diaspora üyesi misafirlere anlatılırken, terörle mücadelede Türkiye'ye destek çağrısı yapıldı.

16.07.2022 12:03  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York Türkevi'nde düzenlenen 15 Temmuz anma programında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle diğer illegal faaliyetleri, çoğunluğu yabancı diplomat ve diaspora üyesi misafirlere anlatılırken, terörle mücadelede Türkiye'ye destek çağrısı yapıldı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, New York Başkonsolosluğu ile Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin ortak hazırladığı programda, birçok ülkenin diplomat ve konsolosluk çalışanları, Afrika ülkelerinin temsilcileri ve çeşitli diaspora mensupları hazır bulunurken, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi, önemli konuşmacılar, görsel çalışmalar ve resim sergisiyle yerli ve yabancı konuklara anlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, vatanı uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitler için önce Kuran okundu, ardından dua edildi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, açılış konuşmasında, FETÖ'nün hala Türkiye ve uluslararası toplum için bir tehdit oluşturduğunu, para ve silah kaçakçılığı gibi suçlara karışan örgütle mücadele eden Türkiye'ye, uluslararası toplumun destek olması gerektiğini vurguladı.

Özgür, "Türkiye hala, ABD'nin Pennsylvania'da ikamet eden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmesini bekliyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dostlarından empati beklentisi vurgulandı

Programın Türkiye'den gelen konuğu eski milletvekili ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, darbe gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) bombalandığını vurgulayarak, " Beyaz Saray'ın veya Kongre binasının ABD'nin kendi askerleri tarafından saldırıya uğradığını düşünebilir misiniz? ABD ordusuna ait tankların Amerikalı sivillerin üzerine ateş açmasını aklınıza sığdırabilir misiniz?" dedi.

Konuklara "Türkiye'nin dostları" diye seslenen Küçükcan, FETÖ terör örgütünün her ne kadar kendini bir sivil toplum örgütü veya dini bir yapılanma gibi göstermeye çalışsa da darbe projesinin ardında bizzat örgütün lideri Fetullah Gülen'in olduğunu vurguladı.

Küçükcan, FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil, organize olduğu her ülkede zeki çocukları alıp kendi amaçları doğrultusunda yetiştirdiğini, bu örgütün faaliyetlerine sessiz kalan devletlerin bir süre sonra Türkiye'yle ilişkilerinin zehirleneceğini ifade etti.

Amerikan halkının vergi paralarıyla sözleşmeleri okullar fonlanıyor

FETÖ terör örgütünün ABD'deki en önemli gelir kaynaklarının başında "Charter" isimli sözleşmeli okulların yer aldığını belirten Talip Küçükcan, bu okulların Amerikan halkının vergilerinden elde edilen milyarlarca dolarla fonlandığına dikkati çekti.

Küçükcan, 250'den fazla kişinin canına kıyan FETÖ lideri Gülen'in takipçilerinin ona ne derece bağlı olduklarının anlaşılması için, Peoples Temple (Halklar Tapınağı) adlı kült hareketin kurucusu, 900'den fazla takipçisinin topluca intihar etmesine sebep olan ABD'li Jim Jones'un hayatının iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

Küçükcan, Jones'un, Güney Amerika'daki Guyana'da Jonestown ismiyle kurduğu yönetim bölgesine pazarlık için gelen ABD'li Kongre üyesi Leo Ryan'ı müritlerine nasıl öldürttüğünü, Amerikan polisine karşı 51 gün nasıl mücadele verdiğini anlattı.

FETÖ İslam'a tüm gruplardan daha fazla zarar verdi

FETÖ lideri Gülen'in ve takipçilerinin gizli amaçları doğrultusunda Müslümanlığı sömürdüğüne ve İslam dinine tüm gruplardan daha fazla zarar verdiğine değinen Küçükcan son olarak, doğu ve batının farklı kültür ve medeniyetleri arasında köprü bir ülke niteliğinde olan ve bölgenin güvenliği için 40 yıldır teröre karşı mücadele eden Türkiye'nin FETÖ ile de baş edebileceğini kaydetti.

15 Temmuz programı, ressam Beyzanur Kaplan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere, Türkiye'de darbe gecesi yaşanan birçok olayı soyut olarak çalıştığı resim sergisiyle son buldu.

Program kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz temalı video gösterimi yapıldı.

New York\'taki 15 Temmuz programında FETÖ\'nün iç yüzü anlatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'taki 15 Temmuz programında FETÖ'nün iç yüzü anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Razer Firefly V2 Pro: Yeni Oyuncu Mouse Padi Geliyor
    19:09 Razer Firefly V2 Pro: Yeni Oyuncu Mouse Padi Geliyor

    Razer, yeni oyuncu mouse padi Firefly V2 Pro ile dikkatleri üzerine çekiyor. 16.8 milyon farklı renkte ışıklandırma çeşidi sunan ürün, oyuncuların performansını artırmayı hedefliyor. Kompakt tasarımı ve yüksek tepki süresi ile FPS oyun severler için ideal bir seçenek olan mouse pad, Razer Synapse 3 uygulaması ile tam entegre çalışıyor. Ürünün Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz belli değil.

  • Nuri Alço, Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Hastaneden Taburcu Oluyor

    Usta oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Alço, tedavisinin ardından yarın taburcu olacak.

  • Yeni nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye pazarına giriş yaptı
    19:09 Yeni nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye pazarına giriş yaptı

    Mercedes'in yeni nesil tamamen elektrikli araçları EQA ve EQB, Türkiye pazarında satışa sunuldu. Yenilenen tasarım ve donanım iyileştirmeleriyle dikkat çeken araçlar, çevresel sürdürülebilirlik ve performans açısından da başarılı olduğu belirtiliyor. EQA ve EQB'nin fiyatları da açıklandı. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarının artmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Satışa Çıktı
    19:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Satışa Çıktı

    Güçlü işlemcisi ve kamerası ile dikkat çeken Honor Magic 6 Pro, Türkiye'de satışa sunuldu. Telefon, 6.8 inç LTPO OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 5600 mAh batarya ve 5G desteği gibi özellikler sunuyor. Ayrıca, 50 Megapiksel ana kamera, 180 Megapiksel periskop telefoto kamera ve 50 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ile yüksek kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

  • Sinop'un Ayancık ilçesinde otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı
    19:08 Sinop'un Ayancık ilçesinde otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı

    Sinop'un Ayancık ilçesinde F.I'nın kullandığı otomobil, Yenikonak köyünde kontrolden çıkarak su kanalına devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Ayancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.


Advertisement