Newcastle'ın Oyun Tarzı Değişecek - Son Dakika
Spor

Newcastle'ın Oyun Tarzı Değişecek

Newcastle\'ın Oyun Tarzı Değişecek

Newcastle United menajeri Alan Pardew, üst üste aldığı üçüncü Tyne-Wear Derby yenilgisi sonrası takımının oyununda birtakım radikal değişiklikler yapacağını söyledi.

02.02.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derbinin galibi Sunderland!

Sunderland'e evinde 3-0 yenilen Newcastle United, kendisi adına oldukça heves kırıcı bir mağlubiyet aldı. Hafta içerisinde takımın oyun lideri Yohan Cabaye'ın Paris Saint-Germain'e transferine izin vermek zorunda kalan ve Loic Remy'i üç maçlığına kaybeden takımda hava çok düşmüştü. Böyle olunca çıkıştaki rakiplerinin arzusuna ve agresifliğine karşı koyamadılar ve maçın neredeyse tamamında üstün olan Sunderland'e boyun eğdiler.

Maç sonunda konuşan menajer Alan Pardew, Cabaye'ın yerine birini koyamadan kapattıkları transfer sezonunun ardından takımın oyununa dair açıklamalarda bulundu:

"İyi olan taraf kazandı, alıştığımız gibi oynayamadık. Rakip topu bize vermedi, epey sıkıntı yaşadık. Pozisyon yakalasak da atacağımıza dair inancımız var görünmüyordu. Çok önemli iki skor opsiyonumuz bugün yoktu, bir tanesi bir daha hiç bizimle olmayacak. Bizim için önemli ve iyi bir oyuncuyu kaybettik ve onunla birlikte oyunumuzdan da çok şey gitti. Bir yolunu bulmamız gerek, fakat belki de oyun tarzımızı değiştirmek zorunda kalacağız."

Lyon'dan Clement Grenier'yi alamayan Alan Pardew, Yohan Cabaye'ın rolünü uzun süredir kulübede oturmak zorunda kalan Hatem Ben Arfa'ya verdi. Fakat yaratıcı özellikleri ile öne çıkan ve tümüyle bir hücum oyuncusu olan Ben Arfa'nın varlığı, takımın orta sahayı sertleştirmesini ve savunma kurgusunu yeniden organize etmesini gerekli kılabilir.

Ezeli rakibi Newcastle'ı penaltından Fabio Borini, Adam Johnson ve Jack Colback'in golleriyle mağlup eden Sunderland ise son dönemdeki çarpıcı çıkışını sürdürerek 24 puana yükseldi. Gus Poyet'nin takımı, düşme hattıyla arasına 2 puan fark koyarak 14. sırada bulunuyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Newcastle'ın Oyun Tarzı Değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement