Nicolas Maduro Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Nicolas Maduro Kimdir?

Nicolas Maduro Kimdir?

''Fanilalı Askerler'' adlı bir grubun drone'lara yükledikleri C-4'ler ile suikast girişiminde bulunduğu Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kimdir?

06.08.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHAVEZ'İN HAPİSTEN KURTULMASINA YARDIM ETTİ

Suikasta uğrayan Venezuela Devlet Başkanı , 23 Kasım 1962 yılında Venezuela'da doğdu. Nicolas Maduro, 'in 1992 yılında yaptığı başarısız darbeden sonra, 1994 yılında hapishaneden serbest bırakılmasındaki rolü ile biliniyor. Chavez'in 1998 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında bölgesel siyasi koordinatörlerinden biri olarak onun hizmetindeydi. Chavez'in 2012 yılının Ekim ayından itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Nicolas Maduro Kimdir?

''CHAVEZ'İN EN YETENEKLİ SİYASETÇİSİ''

5 Mart 2013 yılında Chavez'in kansere bağlı komplikasyonlar nedeniyle vefat etmesi sonucu geçici başkan olan Maduro, 14 Nisan 2013 yılında yapılan genel seçimlerle devlet başkanı seçildi. Ağustos 2006 ile Ocak 2013 tarihleri arasında Dışişleri Bakanı oldu. Maduro, milletvekili ve dışişleri bakanı olarak "Chavez'in iç çemberinin en yetenekli yönetici ve siyasetçisi" olarak tarif ediliyor.

Nicolas Maduro Kimdir?

''BEŞİNCİ CUMHURİYET HAREKETİ''NİN KURUCUSU

Başkan Maduro, bir otobüs şoförüyken siyasi kariyerine başladı. Sendikaların yasak olduğu 1970 ve 80'lerde Karakas Metro işçilerini temsil etti. Beşinci Cumhuriyet Hareketi'nin (MVR) kurucularından biri olarak kabul edilir.

Nicolas Maduro Kimdir?

Son Dakika Güncel Nicolas Maduro Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement