Nicolas Maduro'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi - Son Dakika
Güncel

Nicolas Maduro'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki siyasi krizle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ı suçlayarak "Öldürülmem için emir verdi" dedi.

30.01.2019 09:46  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki siyasi krizle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ı suçladı. Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisinin öldürülmesi için Kolombiya hükümeti ve mafyaya emir verdiğini söyledi.

"ABD'NİN YAPTIRIM KARARI YASA DIŞI"

Rus haber ajansı RIA'ya konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) ABD'nin yaptırım kararının yasa dışı olduğunu söyledi.

MUHALİFLERLE GÖRÜŞME SİNYALİ

Maduro son günlerde ülkesinde yaşananları değerlendirerek muhaliflerle görüşmeyi kabul edebileceğinin sinyalini vererek, "Muhalefetle müzakere masasına oturmaya ve Venezuela'ya katkı sağlamak, barışın oluşturmak ve ülkenin geleceği için konuşmak isterim" dedi.

Maduro, ülke ekonomisini stabil hale getirmek için tüm çabayı harcayacaklarını da belirtti.

Nicolas Maduro'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

ABD, GUAİDO'YU GEÇİCİ DEVLET BAŞKANI OLARAK TANIDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 23 Ocak'ta Guaido'yu resmen tanımış, Nicolas Maduro yönetiminin ABD nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığı belirtilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, dün bir adım atarak Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı almış ve ülkenin ABD'deki 7 milyar dolarlık varlığını dondurmuştu.

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Nicolas Maduro'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi
ABD Başkanı Donald Trump

ABD İLE BİRLİKTE 10'DAN FAZLA ÜLKE GUAİDO'YU TANIMIŞTI

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis'in Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

TÜRKİYE DAHİL 6 ÜLKE MADURO HÜKÜMETİNE DESTEKLERİNİ YİNELEDİ

Türkiye, Rusya, Meksika, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamıştı. Maduro, daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin bittiğini fakat ticari ilişkinin süreceğini duyurmuştu.


Nicolas Maduro\'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi

Son Dakika Güncel Nicolas Maduro'dan Dünyayı Sarsacak İddia: Trump, Öldürülmem İçin Emir Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement