Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek; "Televizyonlarda Yayınlanan Bazı Diziler Şiddeti Adeta... - Son Dakika
Yaşam

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek; "Televizyonlarda Yayınlanan Bazı Diziler Şiddeti Adeta...

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek; "Televizyonlarda Yayınlanan Bazı Diziler Şiddeti Adeta...

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, son günlerde hukukçulara yönelik yapılan saldırıları kınayarak önemli açıklamalarda bulundu.

12.10.2017 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, son günlerde hukukçulara yönelik yapılan saldırıları kınayarak önemli açıklamalarda bulundu. Demirbilek, Televizyonlarda yayınlanan bazı diziler şiddeti adeta azmettirdiğini iddia etti.

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, Kocaeli'de silahlı öldürülen Av. Mehmet Samim Geredeli ve geçtiğimiz günlerde de Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Hukuk adamlarına peşi sıra gelen saldırılar şiddet eğiliminin güçlendiğini gösterdiğini belirten Başkan Demirbilek; "Kocaeli Barosu mensubu Av. Mehmet Samim Geredeli'nin bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Saldırı görevini yapan bir Avukata karşı yapılmış bir insan hayatına son verilmiştir. Avukatlar sadece görevlerini yapmaktadırlar. Avukatlar ihtilafların uyuşmazlıkların tarafın değillerdir. Bu saldırıyla aynı günlerde Korkuteli Cumhuriyet Savcısı da saldırıyla uğramıştır. Failler elbette gereken cezaları alacaktır. Buna şüphe yoktur. Ancak önemli olan suçun işlenmemesi insanların derin acılar içinde bırakılmamasıdır. Silahlı saldırılarda dikkat çeken unsur, Meslektaşımız henüz cezaevinden yeni çıkmış silah taşımaya yetkisi olmayan birisi tarafından vurulmuş olması, Cumhuriyet savcısına yapılan saldırının ise kanunla silah taşıma yetkisine sahip bir kişi tarafından gerçekleştirilmesidir. Bu sorgulaması gereken önemli bir konudur. Ne yazık ki sadece avukatlar ve diğer yargı mensupları değil sağlık çalışanları, eğitimciler ve görevinin yapmaya çalışan diğer meslek mensupları da benzer şiddete maruz kalmaktadırlar."dedi.

Televizyonlarda yayınlanan bazı diziler şiddeti adeta azmettirmektedir.

Dizilerde şiddeti öven yayınlar için büyük cezalar getirilmesi gerektiğini vurgulayan Demirbilek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Şiddetle mücadelenin daha da etkin hala getirilmesi ve özellikle şiddeti öven yayınlara önemli sınırlandırmalar ve büyük cezalar getirilmesi gerekir. Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlar suçu ve suçluyu övücü noktalara gelmiştir. Televizyonlarda yayınlanan dizilerde sürekli birileri öldürülmekte, şiddete maruz bırakılmakta şiddet özlü laflarla süslenmekte ancak şiddet failleri günlük hayatına kaldığı yerden devam etmektedir. Bu dizilerin izlenme oranları arttıkça ticari hevesler kabarmakta şiddetin dozu artırılmakta şiddet şekilleri daha çekici hale getirilerek sunulmakta çocuklarımız gençlerimiz adeta zehirlenmektedir. Şiddet toplumsal mutabakatla çözülecek bir konudur. Daha etkin ve özverili bir mücadele gerektirmektedir. Toplum şiddete uğrayan insanları ve yakınlarını kendi yerine koymalı empati yapmalıdır. Aksi halde şiddet bir gün herkesin kapısını çalabilir. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek; 'Televizyonlarda Yayınlanan Bazı Diziler Şiddeti Adeta... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement