Niğde'de 7 Bin 428 Göçmen Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Niğde'de 7 Bin 428 Göçmen Yaşıyor

Niğde\'de 7 Bin 428 Göçmen Yaşıyor

Niğde'de yaşayan göçmenler, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret etti.

18.12.2018 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de yaşayan göçmenler, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Geleneksel kıyafetlerini giyen göçmenler Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'e teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ziyarette göçmen ailelerle sohbet eden Vali Şimşek, şunları söyledi:

"Ülkemiz göç alan ülkelerden bir tanesi. Gerek coğrafi konumu nedeniyle gerekse etrafındaki ülkelerinde yaşanan iç karışıklar nedeniyle zaman zaman göç dalgasının yaşandığı bir ülke. Bizde ülke olarak millet olarak her zaman göçmenlere kucak açıyoruz. Kapılarımızı onlara sonuna kadar açıyoruz. Hem gönül kapılarını açıyoruz hem de sınır kapılarını açıyoruz. Onlara sahip çıkıyoruz. Biz millet olarak her zaman mağdur mazlum insanların yanındayız. Bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Niğde'de yaklaşık 7 bin 428 göçmenimiz var. Bunlardan 4 bin 404'ü Suriyeli, 2 bin 57'si uluslararası koruma altındaki sığınmacılar, 967'si de ikamet iznine sahip kişilerden oluşuyor. Bizde Niğde'mizde aynı misafirperverliği gösteriyoruz. Niğdeli hemşerilerimiz göçmenlerimize her zaman sahip çıkıyorlar. Onların yanında yer alıyorlar. Ben bu duyarlılıklarından dolayı tün Niğdelilere teşekkür etmek istiyorum." - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de 7 Bin 428 Göçmen Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement