Niğde'de Altyapıya 67 Milyon Destek - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Altyapıya 67 Milyon Destek

Niğde\'de Altyapıya 67 Milyon Destek

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 2012 yılı içerisinde belediyelerin altyapısına 67 Milyon TL'nin üzerinde destek sağlandığını açıkladı.

27.08.2012 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 2012 yılı içerisinde belediyelerin altyapısına 67 Milyon TL'nin üzerinde destek sağlandığını açıkladı.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Yüksek Planlama Kurulu Kararları gereğince Genel Bütçeden İller Bankası'na aktarılan ödenekten Niğde'deki belediyelerinin büyük ölçüde yararlandığını söyledi. Milletvekili Kavaklıoğlu, yüzde 50'si hibe yüzde 50'si ise İller Bankası tarafından, belediyelerin kanalizasyonlarına toplam 64 Milyon TL, içme suyu tesislerine 3,5 Milyon TL proje desteği sağlandığını kaydetti.

Niğde'de belediyelerin başta kanalizasyon ve içme suyu hattı olmak üzere alt yapıda yaşadıkları sorunlar AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin sağladığı desteklerle bir bir aşılıyor.

Milletvekillerinin belediyelerin alt yapı sorunlarını çözmek konusundaki duyarlılığına belediye başkanlarından teşekkür gelirken yatırımlara bakıldığında hiçbir parti ayrımı yapılmadığı da gözden kaçmıyor.

Alt Yapı Sorunları Bir Bir Çözülüyor

Niğde'de belde belediyelerini zor durumda bırakan alt yapı sorunlarını tarihe gömen yatırımlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası SUKAP projesi eliyle hayata geçiyor. SUKAP kapsamında yürütülen işlerle Edikli Belediyesi'nin 7 milyon 600 bin

TL, Azatlı Belediyesi'nin 5 milyon

TL, Kayırlı Belediyesi'nin 2 milyon 500 bin TL, Bahçeli Belediyesi'nin 4 milyon

TL, Konaklı Belediyesi'nin 5 milyon - TL, Divarlı Belediyesi'nin 6 milyon 100 bin

TL, Bozköy Belediyesi'nin 9 milyon 649 bin 886- TL, Bademdere Belediyesi'nin 3 milyon 964 bin TL, Karakapı Belediyesi'nin 8 milyon 200 bin

TL, Ovacık Belediyesi'nin 4 milyon 200 bin

TL proje bedelli kanalizasyon tesisi inşaatının ihale süreci tamamlandı. Ayrıca Yeşilgölcük Belediyesi'nin 8 milyon

TL proje bedelli kanalizasyon tesisi inşaatı ihale ve inşaat yapım çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

İçme Suyundaki Sorunlara Kökten Çözüm

İçme suyu sorunlarını kökten çözecek hat yenilenmesi projeleri de Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi tarafından sağlanan yatırım destekleriyle sürüyor. Bu kapsamda da İçmeli Belediyesi'nin 1 milyon

TL, Elmalı Belediyesi'nin 600 bin

TL, Bademdere Belediyesi'nin 1 milyon 400 bin TL, Çukurkuyu Belediyesi'nin 280 bin TL ve Ovacık Belediyesi'nin 30 bin TL'si hibe olmak üzere 216 bin TL proje bedelli içme suyu tesisi inşaatı ile beldelerin içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturacak projeler hayata geçiyor.

Ayrıca belediyelere malzeme ekipman ve araç gereç temini için verilen kredi desteklerinden de bahseden milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi, bu projelere de yaklaşık 8,7 Milyon TL'lik destek sağlandığını belirttiler.

Bu kapsamda Niğde Belediyesi'nin 7 milyon 448 bin TL, Yakacık Belediyesi'nin 630 bin TL, Azatlı Belediyesi'nin 400 bin TL Sazlıca Belediyesi'nin 280 binTL tutarlı muhtelif malzeme ve iş makinesi alımı projeleri destek gördü. Bunun gibi Yakacık Belediyesi'nin 43 bin TL proje tutarlı Enerji Nakil Hattı Yapım işi için kredi tahsis edildiği bildirildi.

Yerel yönetimlerde çalışıyoruz

Alt yapı yatırımlarıyla beldelerin uzun zamandır muzdarip olduğu sorunların tarih olmaya başladığını ifade eden AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu, "Seçimden önce söz verdiğimiz konulardan biri belediyelerimizin alt yapıda yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmaktı. Tüm beldelerimizde bitirmeyi hedefliyoruz. Bize sorunlarını ileten belediyelerden proje talep ediyoruz ve sürdürülebilir projelere destekler veriyoruz. Çalışmalarda en çok desteği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası sağlıyor. İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Projelerin son bulmasıyla belediyelerimizin büyük kısmı sağlıklı ve güvenilir bir altyapıya kavuşmuş olacak. Yaşanan sorunları ortadan kaldırarak çevre dostu belediyeciliği hedefliyoruz. Yerel yönetimlere desteklerimiz hız kesmeden sürecektir" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Altyapıya 67 Milyon Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement