Niğde'de Yürüyüş Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Yürüyüş Etkinliği

Sağlık Bakanlığı'nın '2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' Projesi kapsamında, Niğde'de yürüyüş düzenlendi.

29.12.2013 16:37  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Gümüşler beldesi belediye binası önünde toplanan vatandaşlar ellerinde 'Yeni yılda sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz', 'İnternette değil açık havada dolaş', 'Haftada en az 30 dakika yürüyelim', 'Sağlık için hareket edelim' yazılı pankartlarla Gümüşler Manastırı'na kadar yürüdü.

Vali Kılıç, burada yaptığı açıklamada, bir devletin var olmasının o devleti var eden insan unsurunun her yönü ile mükemmel olmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Son yıllarda modern hayat tarzının getirdiği kolaylıklar nedeniyle insanların çok az hareket etmeye başladıklarını vurgulayan Kılıç, "İnsanımızı ve aynı zamanda sağlığını korumak anayasal olarak devletimize verilmiş en ciddi görevlerinden bir tanesidir. Günümüzde özellikle yürümemek hayatı sonlandırabilecek hastalıklara sebep olmaktadır. Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin dört bir tarafında bu çalışmayla insanlarımızı yürümek ve hareket etmeye dikkat çekti." dedi.

Öztürk ise sağlıklı yaşlanmak için vatandaşları hareket etmeye davet ettiğini belirterek, "Sağlıklı bir insanın her gün 10 bin adım atması gerekiyor yine sağlıklı bireyin haftada ortalama olarak 150 dakika egzersiz yaparak şeker hastalığı ve kalp hastalığı, kalp krizini yüzde 30, kanser riskini ise yüzde 27 azalttığını unutmayalım. Hepimizi sağlıklı bir şekilde yaşamak ve yaşlanmak için hareket etmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Etkinlikte Vali Kılıç, vatandaşlara pedometre (adım sayar) ile atlamak için ip dağıttı.

Yürüyüşe, Vali Kılıç ile Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Gençlik Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de Yürüyüş Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement