Niğde'deki Stk'lardan Türk Lirasına Destek - Son Dakika
Güncel

Niğde'deki Stk'lardan Türk Lirasına Destek

Niğde'de bulunan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ABD'nin yaptırımları ve döviz kurlarındaki artışa tepki gösterdi.

15.08.2018 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de bulunan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ABD'nin yaptırımları ve döviz kurlarındaki artışa tepki gösterdi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında, Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

Katırcıoğlu, sivil toplum kuruluşları olarak, son günlerde Türk lirasının ve Türk ekonomisine yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.

Türk lirasında yaşanan sert değer kaybının temelinde, ABD ile siyasi ve ticari anlamda yaşanan problemler bulunduğunu belirten Katırcıoğlu, "Amerika Birleşik Devletleri hükumetinin almış olduğu yaptırım kararı, söz konusu stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulması yönünde çok ciddi bir tehlikeyi beraberinde getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti defalarca ambargolar ve ticari kısıtlamalarla karşı karşıya kalmış ama yoluna devam etmeyi bilmiştir. Zamanında yokluk ve kıtlık görmüş aziz milletimiz kanaatkarlığı ve zor günlerde kenetlenip zorluğa birlikte göğüs germesi sayesinde sıkıntılı günleri atlatmış ve bugünlere gelmiştir." dedi.

Katırcıoğlu, STK'lar, iş adamları, sanayiciler ve esnaflar olarak ülkenin hiç hak etmediği bu durumu bertaraf etmek için üzerlerine düşenin farkında olduklarını ifade etti.

Yerli ve milli üretim ekonomisinin güçlü birer aktörü olan Niğdeli iş adamları, KOBİ'ler ve esnafın moralini yüksek tutması, üretmeye, satmaya, ihracat yapmaya devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

"Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz arasındaki ikili ilişkilerin diyaloğu temel alan yapıcı bir yaklaşım çerçevesinde onarılmasını ve ABD'nin kabul edilemeyecek bu yaklaşımından bir an önce vazgeçmesini temenni ediyoruz.

Reel sektör olarak atılacak tüm adımlarda devletimizin ve hükumetimizin yanında olduğumuzun da altını çizmek isteriz. Biliyoruz ki çözümün temeli birlik ve beraberliğimizde yatıyor. Hükumetimizin alacağı ekonomik tedbirlerin de piyasaları rahatlatacağı aşikardır. Nitekim ilimizde de, yaşanan bu ekonomik gelişmelere yönelik alınacak kısa ve orta vadeli önlemlerle ilgili çalışma başlatılmıştır. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla kenetlenmek zorundayız.

Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur.

Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.

İş dünyası olarak daha fazla çalışma, daha fazla üretme, daha fazla istihdam sağlama zamanı diyoruz."

Bildiriye Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Alim Yeşil, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil, Bor OSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz, Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ünal, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliye Yılmaz, MUSİAD Başkanı Mücahit Umucu, TÜMSİAD Başkanı Gülali Yıldırım, NİTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, NTB Meclis Başkanı Haluk Çakmak ve NİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, MHP İl Başkanı Ali Güngör ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İlhan Şahin destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'deki Stk'lardan Türk Lirasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.


Advertisement