Niğde'deki Yeraltı Şehri Çöküyor - Son Dakika
Güncel

Niğde'deki Yeraltı Şehri Çöküyor

Niğde\'deki Yeraltı Şehri Çöküyor

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, M.Ö. 2000-700 yıllarında Hitit döneminde yerleşim alanı olarak kullanılan Kavlaktepe Köyü'ndeki 73 metrelik yeraltı şehrinin ilgisizlikten çökmeye başladığını söyledi.

09.11.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, M.Ö. 2000-700 yıllarında Hitit döneminde yerleşim alanı olarak kullanılan Kavlaktepe Köyü'ndeki 73 metrelik yeraltı şehrinin ilgisizlikten çökmeye başladığını söyledi.

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ne bağlı Kavlaktepe Köyü'ne giden Milletvekili Gürer, yeraltı şehrinde 10 yıldır yeterli bakım yapılmadığını söyledi. Gürer, şu değerlendirmeyi yaptı:

"1989 yılında muhtarın haber vermesiyle müze müdürlüğünce burada temizlik yapıldı. Çilehane, odalar ve 73 metreyi bulan tünelin sonundaki suya erişildi. Burası yapısal olarak da çok rahat gezilebilen bir yeraltı şehriydi. Ne yazık ki yaklaşık 10 yıldır yeterli bakım gösterilmediği için gezilemez hale geldi. Yer yer çöküntüler var. Aladağlara 50 ile 60 bin turist geliyor. Onların hepsinin burayı görmesi olasıdır."

Milletvekili Gürer, yeraltı şehrinin küçük bir restorasyonla tekrar ziyarete açılabileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞTAFLI - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'deki Yeraltı Şehri Çöküyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement