Niğde'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Niğde'den Kısa Kısa

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Çizimlerle 40 Hadis" temalı resim yarışmasına Niğde'den katılan 116 resim arasında ilk 4'e giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

30.05.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Çizimlerle 40 Hadis" temalı resim yarışmasına Niğde'den katılan 116 resim arasında ilk 4'e giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Niğde Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Vali Ertan Perynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Burak Yaşar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin hadisleri öğrenmesi ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmelerini amaçlayarak ülke genelinde ortaokul öğrencileri için düzenlenen yarışmada ilk 20'ye girmeye hak kazanan Niğde'den 4 öğrenci, ödüllerini Vali Peynircioğlu, Başkan Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Küçüktuna ve İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'dan aldı.

Mesleki yeterlilik belgeleri verildi

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kuruluşlarından olan MEYBEM (Mesleki Yeterlilik Belgelendirme) Anonim Şirketi işbirliğinde kentin ilk mesleki yeterlilik belgeleri verildi.

NİTSO'nun ahşap kalıpçılıkta düzenlediği yazılı ve uygulamalı sınavları başarıyla tamamlayan 42 ahşap kalıpçı ustası, mesleki yeterlilik belgelerini almaya hak kazandı.

NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 48 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunluluğu getirildiğini, bu belgeye sahip olmayan çalışanların artık işverenler tarafından çalıştırılamayacağını, belgesiz işçi çalıştıranlara da denetimlerde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Belgesiz çalışan işçilerin belge sahibi olabilmeleri, işverenlerin cezai işlemlerle karşılaşmamaları adına bu eğitimleri düzenlediklerini anlatan Katırcıoğlu, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar ahşap kalıpçılık ve betonarme demircilik sınavlarımız gerçekleştirildi. Duvarcı, sıvacı, seramikçi, makine bakımcı, ısı yalıtımcı ve inşaat işçiliği alanları için de sınavlarımıza devam edeceğiz. Hangi işi yapıyorsanız o işi yaptığınıza dair belge sahibi olun. Firmalar, artık sizi belgeli çalıştıracak. Bir işe girerken önce çalışma deneyiminizi söyleyecek, sonra belgem var diyeceksiniz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement