NİĞDE Devlet desteğiyle 1 milyon TL'lik süt hayvancılığı çiftliği kurdu - Son Dakika
Güncel

NİĞDE Devlet desteğiyle 1 milyon TL'lik süt hayvancılığı çiftliği kurdu

Devlet desteğiyle 1 milyon TL'lik süt hayvancılığı çiftliği kurduNİĞDE'de emekli öğretmen Mahmut Şahin, devletten aldığı 500 bin liralık hibe desteğiyle 1 milyon liraya süt hayvancılığı yapacağı çiftlik kurdu.

09.06.2020 10:01  Güncelleme: 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet desteğiyle 1 milyon TL'lik süt hayvancılığı çiftliği kurdu

NİĞDE'de emekli öğretmen Mahmut Şahin, devletten aldığı 500 bin liralık hibe desteğiyle 1 milyon liraya süt hayvancılığı yapacağı çiftlik kurdu. Bor ilçesindeki Çukurkuyu'da yaşayan Mahmut Şahin, 500 bin lira devlet desteğiyle 2 bin 200 metrekare alan üzerine 150 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlik kurdu. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, çiftliği ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Müdür Baş, çiftliğin kurulması için devletin sağladığı destekle ilgili bilgi vererek, "Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle kurulan bir çiftlik burası. Süt hayvancılığı yapılıyor. 150 büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ama şuan itibariyle tam kapasitede değil. KOP bölgesi desteklerinden 200 bin TL, 13'üncü etap kırsal kalkınma ve ekonomik destekler yatırımlar alet ekipman desteğinden yaklaşık 200 bin TL destek yapıldı. Toplam 1 milyon TL'ye yapılan bir işletme olmakla birlikte bunun 500 bin TL'si hibe desteğidir. Bu tesis gelişmeye yönelik planlanmıştır. Şu an bu tesiste 80 civarında büyükbaş hayvan bulunmakta olup 150 büyükbaş hayvan kapasitesine kadar çıkartılabilir" dedi. Hayvancılık ve çiftçilik için devlet desteğinin öneminden bahseden Mahmut Şahin, şöyle konuştu:

"Sadece hayvancılıkta değil diğer tarım ürünlerinde de devlet desteği olmadan olmaz. Bu hayvan çiftliği için müracaat edeli yaklaşık 2 yıl oldu. Projemiz onaylanmasıyla birlikte önce besi damımız sonra makine ve ekipmanlar olmak üzere 2 parça hibe desteği aldık. Kıraç ve yüksek olması nedeniyle bu araziyi seçtik. Kasım 2019 tarihinde inşaata başladık ve Haziran 2020 tarihi itibariyle hayvanlarımızı getirdik ve süt hayvancılığı işine başladık. Bu çiftliğimiz 150 büyükbaş hayvan kapasitesinde olup şuan itibariyle yaklaşık 80 hayvanımız bulunuyor. Bu işi herkesin yapması lazım, bu ülke için yapılması gerekir."

NİĞDE Devlet desteğiyle 1 milyon TL\'lik süt hayvancılığı çiftliği kurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NİĞDE Devlet desteğiyle 1 milyon TL'lik süt hayvancılığı çiftliği kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement