Mülteciler İle Niğde Halkı Birlikte Oruç Açtı - Son Dakika
Yerel

Mülteciler İle Niğde Halkı Birlikte Oruç Açtı

Niğde Müftülüğü'nün düzenlediği iftar programında, Filistin, Suriye, Somali ve Iraklı mülteciler ile Niğdeli vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişi orucunu birlikte açtı.

16.07.2014 09:21  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de yaşayan 70 mültecinin yer aldığı yaklaşık 300 davetli okunan ezanın ardından oruçlarını birlikte açtı.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan ihtiyaç sahipleri ve mültecilerin Ramazan ayını daha rahat geçirebilmesi için bir çok faaliyette bulunduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve hiç bir zaman" sloganı ile bu yıl dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yaptığını belirten Gürpınar, şunları kaydetti:

"Bizde burada çeşitli İslam ülkelerinden ilimizde misafir muhacir olarak bulunan ve Niğde'li kardeşlerimiz için iftar programı düzenledik. Bu iftar programına Filistin, Irak, Somali ve Suriye'den mülteci kardeşlerimizi de davet ettik. Yaklaşık 300 kişiye ikram yapma şansı bulduk. Yine dezavantajlı olarak değerlendirdiğimiz cezaevindeki vatandaşlarımızla ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımızla iftar yaptık. Ramazan ayının güzelliklerini doya doya yaşayabilmeleri için böyle bir çalışmaya girdik. Acısız, sıkıntısız, huzurlu, mutlu bir Ramazan geçirmek için çalışıyoruz."

Programının ardından katılımcılara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan gıda yardım paketi ile 25 liralık hediye çeki verildi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mülteciler İle Niğde Halkı Birlikte Oruç Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement