Niğde Kamu Hastaneleri Birliği'nin Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği'nin Çalışmaları

Genel Sekreter Bayraktar: "Yerinde çözüm ve müdahale ihtiyacını azaltmak için elimizden geleni yapacağız"

26.12.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Bayraktar, yerinde çözüm ve müdahale ihtiyacını azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bayraktar, birliğin 2014 yılı çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Niğde Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, şehirdeki sağlık yatırımlarının, diğer alanlardaki yatırımlara göre daha önde seyrettiğini belirtti.

Sağlık yatırımlarının şehrin büyümesine katkısının ileride görüleceğini ifade eden Bayraktar, " Bor'da 75, Ulukışla ve Çiftlik'te ise 30 yataklı hastane inşaatları devam ediyor. Bu bağlamda Niğde için çalışan siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraktar, 'Niğde için ne yapabiliriz' sorusuna cevap bulmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Özellikle bazı şehirlerle, örneğin Kayseri ile sağlık köprüsü kurmak istiyoruz. Normal standart sunulması gereken ayaktan hizmetlerde, büyük şehrin tesislerinde pratik karşılanamayan hizmetlerde biz butik hizmetler sunabiliyoruz. Bu bağlamda Kayseri'nin güney ilçeleri bu hizmetlerden yararlanıyor. Büyükşehir hastaneleri ile hizmet alışverişi içinde bulunacağız" diye konuştu.

Niğde'nin sağlık alanında bazı konularda iddialı olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon binamızı çok önemsiyor ve ülke adına büyük bir kıymet olduğunu düşünüyorum. Bor Devlet Hastanemizde önemli ortopedik ameliyatlar yapılmaktadır. Bor Devlet Hastanesi, yanında fizik tedavi tesisi de bulunduğu için ortopedik rehabilitasyon bakımından önemli hale gelecektir."

Bayraktar, sağlık hizmetlerinde yerinde çözümün önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yerinde çözüm, sadece hastanede çözüm demek değildir. Seyehat ihtiyacını da azaltmaktadır. 112 sistemi, aile hekimliği sistemi ve hastanelerin yerinde çözüm fırsatlarını artırması gerekmektedir. Yerinde çözüm ve müdahale ihtiyacını azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Birlik olarak kaynak tasarruflarında az maliyet, çok faaliyet prensibimiz var." - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde Kamu Hastaneleri Birliği'nin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement