NİĞDE Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladı - Son Dakika
Güncel

NİĞDE Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladı

Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladıNiğde'nin Altunhisar İlçesinde yetişen aroması ve lezzeti farklı olan 'Yakacık karpuzununö hasadı başladı.

02.08.2019 16:14  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladı

Niğde'nin Altunhisar İlçesinde yetişen aroması ve lezzeti farklı olan 'Yakacık karpuzununö hasadı başladı.

İlçede 3 bin dekarda ekili olan karpuzda üreticiler ilaç kullanmadan organik olarak yetiştiriyor. Türkiye'nin çeşitli illerine gönderilen karpuz kilosu 50 kuruştan alıcı buluyor.

Altunhisar Ziraat Odası Başkanı Selam Durak 'Bu karpuzlar yöremizde organik olarak yetiştirilmektedir. Yıllardır ekilen aroması ve lezzeti farklı olan bu karpuzların hasadına yeni başladık. Orijinal karpuzdur. Organik gübre ile yetiştirilmiştirö dedi. Altunhisar Ziraat Odası Başkan Vekili Tuncer Özçelik ise 'Niğde'nin küçük ama tarımda parlayan yıldızı Altunhisar ilçemizin patatesten sonra karpuz hasadı başladı. Karpuzumuz organiktir. Doğaldır kapak aşısı yoktur. Lezzeti güzeldir. Yakacık karpuzunu Türkiye'de de bilirler. Meşhur bir karpuzdur. Pazarcı ve esnaf arkadaşları bu lezzeti görmeleri için davet ediyorum. Çiftçi bunu şimdi 50 kuruşa satıyor. Maliyetleri biraz yüksek. Fiyatların yükselmesini istiyoruz ama bizim elimizde olan bir durum değil. İnşallah fiyatlar yükselirö şeklinde konuştu.

NİĞDE Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NİĞDE Meşhur Yakacık Karpuzunun hasadı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor
    17:48 Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya'da düzenlediği mitingde, Konya'da üye sayısının 32 bine ulaştığını ve Türkiye genelinde ise adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüdüklerini açıkladı.

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement