Niğde Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme - Son Dakika
Güncel

Niğde Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme

Ulukışla'da seçmen sayısı nüfusu geçti iddiasına incelemeCHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde nüfustan fazla seçmen bulunduğu iddiası üzerine Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

11.01.2019 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulukışla'da seçmen sayısı nüfusu geçti iddiasına inceleme

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde nüfustan fazla seçmen bulunduğu iddiası üzerine Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Ulukışla Belediye Başkanı AK Part'ili Ali Uğurlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan konutlara talep nedeniyle ilçe nüfusunun 7 bin 500'ü aştığını, seçmen sayısının da 5 bin 900'e yükseldiğini bildirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi olan Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 24 Haziran seçimlerindeki seçmen sayısında aradan geçen sürede 1700 artış olduğunu ileri sürdü. Gürer, İlçenin tabelasında nüfus 5 bin 800 yazılı ancak seçmen sayısı 5 bin 900'a çıkmış. Burada AK Partili bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla'ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti. 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla'ya geldi dedi.

BELEDİYE BAŞKANI NÜFUSUMUZ DA SEÇMEN DE ARTTI

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ise Milletvekili Gürer'in iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Çukurova'nın yaylası olmaya aday Ulukışla'ya konut yapılacağını belirten Başkan Uğurlu, konut almak isteyenlerin nüfusunu ilçeye taşıdığını, bunun etkisiyle ilçe nüfusunun 7 bin 500'ü aştığını, seçmen sayısının da buna bağlı olarak 5 bin 900'e çıktığını kaydetti. Uğurlu, açıklamasında şunları ifade etti

2014 yılında göreve geldiğimde Ulukışla'mızın nüfusu 4 bin 800'dü. Yapmış olduğumuz hizmetlerle ve hizmetlerdeki en önemli projemiz olan yaylacı turizmini geliştirmek amacıyla Ulukışlalılara yayla konutları yapılması noktasında vermiş olduğumuz desteklerle, yaklaşık 2 bine yakın konut yapıldı. Bunun içerisinde 1'inci ve ikinci etap dahil olmak üzere. Yıllara bakıldığında 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında nasıl bir sonuç çıkacağı TÜİK tarafından açıklanacak. Nüfusumuzun hızla arttığını, Ulukışla'nın göç veren ilçe değil de göç alan ilçe haline geldiğini yakınen göreceksiniz. Gerçeklerden uzak, Ulukışla'nın kalkınmasına gelişmesine ve büyümesine karşı duran, yıllardır Ulukışla'yı bu noktaya getiren zihniyetin temsilcileri Ulukışla ile ilgili olumsuz, kamuoyunu yanıltan bilgiler vermektedir. Kesinlikle yalandır.

GENEL SEÇİMDE SEÇMEN SAYISI 4 BİN 446

Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarında, 24 Haziran seçimlerinde 8 mahallesi olan Ulukışla'da 15 sandıkta 4 bin 446 seçmen gözüküyor. Köylerle birlikte ilçede 71 sandıkta toplam 16 bin 30 seçmen kaydı bulunuyor.

İNCELEME BAŞLATILDI

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı ise Ulukışla'daki seçmen sayısıyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Savcılık, polis ve jandarma ekiplerinin, seçmen sayılarıyla ilgili çalışma yaptığını kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Ali KADI- Malik GÖDELİNER NİĞDE, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Niğde Ulukışla\'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor
    12:59 Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor

    Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenliyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çocuklara çevre bilincini aşılamak için geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, doğal kaynakların sınırsız olmadığı ve israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği gerçeğini vurguladı.

  • Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı
    12:59 Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı

    Can Ataklı, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlamasıyla yargılandı. Savunmasında suçlamadan üzüntü duyduğunu belirten Ataklı, davanın bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti.

  • Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
    12:59 Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaşırken, trafikte aksamalar yaşandı. Engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacak.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor
    12:56 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan resim bölümü atölyesinde ders gören öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte resim yapıyor. Kedi ve köpekler, öğrencilerin projelerinde yer alırken, aşıları ve bakımları da akademisyenler ve öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

  • Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, kargoya verilen çek ve önemli evrakların çalınarak dolandırıcılık yapılmasına ilişkin 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları paravan şirketler aracılığıyla çeklerin arka kısımlarını ciranta ederek mağdur şirketlere icra takibi başlattığı ve elde edilen geliri üçüncü kişiler üzerinden akladığı tespit edildi. Emniyet güçlerinin diğer şüphelilere yönelik çalışmaları ise devam ediyor.

  • Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı
    12:55 Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

    Karabük'te minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan M.K'ye (22), otomobil çarptı. Genç çarpmanın etkisiyle metrelerce yükseğe savrulduktan sonra yola düştü ve ağır yaralandı. Kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı
    12:55 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yalçın Demirkol, yangın çıktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Demirkol, belediyenin sistem odasında bulunduklarını ve herhangi bir yangın olmadığını söyledi.

  • Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor
    12:55 Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor

    Seyhan Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar programlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6 ayrı mahallede gerçekleştirilen programlar, ilahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle renklendiriliyor. Ramazan sonuna kadar 10 ayrı mahallede daha iftar programları düzenlenecek.

  • Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak
    12:55 Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak

    Dr. Öğretim Üyesi Sibel Çalışkan Ercan, belediye başkan adaylarının kentin sorunlarına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, kararsız seçmenlerin ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacağını ifade etti.

  • CHP lideri Özel'in
    12:52 CHP lideri Özel'in "Gençler darbe yapsın teslim olurum" çıkışına AK Parti'den sert tepki

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklindeki sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.


Advertisement