Nihat Özdemir'den sert tepki: Irkçılığa benzeyen bir olay, UEFA'ya anlatacağız - Son Dakika
Spor

Nihat Özdemir'den sert tepki: Irkçılığa benzeyen bir olay, UEFA'ya anlatacağız

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, İzlanda'da havalimanında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Özdemir, "Bu işin siyasi tarafının olduğunu büyükelçimiz bize anlattı. Irkçılığa benzeyen bir olay. UEFA'ya bir mektup halinde Servet Yardımcı'nın önderliğinde anlatacağız." dedi.

10.06.2019 18:01  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı, A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'da kamp yaptığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dün havalimanında İzlandalı yetkililerin milli takım kafilesine yaptığı uygulama ve bir İzlanda vatandaşının Emre Belözoğlu'nun açıklama yaptığı sırada gizlice arkadan gelerek fırça uzatmasıyla ilgili olarak konuşan Özdemir, durumdan yaşanan rahatsızlığı ifade etti. Konya'dan direkt olarak İzlanda'ya geldiklerini belirterek sözlerine başlayan Özdemir, "Futbolcularımızla beraber, havalimanına geldik. Burada bir misafirperverlik bekliyorduk ve gayet rahat kapıdan geçerek otele gelmek istiyorduk. Fakat maalesef hiç ummadığımız ve bizim için de büyük sürpriz olan bir şekilde, havalimanının güvenlik soruşturmasıyla ilgili olarak, bütün oyuncularımızın şahsi eşyaları titizlikle aranarak uzun bir zaman kaybetmemize neden oldu. Bu durum da hem oyuncularımız hem de bizler tarafından tepkiyle karşılandı. Bizim ülkemize geldiklerinde, Konya'da dahi kim gelirse gelsin büyük bir misafirperverlikle karşılıyoruz, federasyondan arkadaşlarımızı takımları karşılamaya gönderiyoruz, gümrük ve pasaport kontrollerinde herhangi bir sıkıntı olmadan istirahat edecekleri otele kadar eşlik ediyorduk. Burada bunu göremedik ve sıkıntı yaşadık.

"DEVLETİMİZ BİZE HEMEN SAHİP ÇIKTI"

Sadece biz değil bütün Türkiye buna bir tepki koydu. Bu muameleye layık değildik, böyle olmamalıydı. Ayrıca UEFA şartnamesine ve geleneklerine göre de bu durumun böyle olmaması gerekiyordu. Sağ olsun devletimiz bize hemen sahip çıktı. Spor Bakanımız, Dışişleri Bakanımız ve bu sabah da Cumhurbaşkanımız bizi aradı. Burada duyduğu üzüntüyü anlattı. Gerekli tepkiyi koyacağımızı ifade etti. Hocamız Şenol Güneş ve bütün oyuncularımıza iyi niyet ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Biz de bunları kafilemize aktardık. Cumhurbaşkanımız, yarın gelecek olan Spor Bakanımızın bugün seyahat etmesine karar verildiğini ifade etti. Spor Bakanımız bu akşam bir heyetle buraya ulaşmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı, milletimiz bu işe çok büyük tepki koydu. Evet üzüntülüyüz ama inşallah bu olay sporcularımız üzerinde müspet bir durum oluşturur ve bize yapılan bu kabul edemeyeceğimiz olaya karşı iyi bir futbol oynayarak tepki koyarlar. Buradan puan ya da puanlarla dönerek başarımızın devam ettiğini hep beraber görelim" ifadelerini kullandı.

"OLAYIN SİYASİ BİR TARAFI VAR"

Emre Belözoğlu'na yapılan hareketi önce anlayamadıklarını söyleyen TFF Başkanı Nihat Özdemir, Norveç Büyükelçisi'nin İzlanda'ya gelerek konuyu açıklığa kavuşturduğunu ifade etti. Yaşanan olayın çok farklı anlamlar ifade ettiğini belirten Özdemir, "Biz başta ne olduğunu anlayamadık. Büyükelçimiz bugün Norveç'in Başkenti Oslo'dan geldiler ve kendisiyle görüştük. Maalesef bu hareketin basit bir hareket olmadığını gördük ve bu işin siyasi tarafının olduğunu büyükelçimiz bize anlattı. Irkçılığa benzeyen bir olay. Bunu ve burada yaşanan bütün olayları, UEFA'ya bir mektup halinde Servet Yardımcı'nın önderliğinde anlatacağız. Çok çirkin bir olay ve bunu büyük bir protestoyla karşılayacağız. Büyükelçimiz konunun üzerinde ve takip ediyor. Devletlerarası bir konu bu ve maalesef siyasi tarafı olduğunu da görüyoruz. Devletimiz her türlü girişimi yapmaktadır. UEFA nezdinde de kesinlikle bir yaptırımı var ama bunu UEFA Yönetim Kurulu ya da UEFA Ceza Kurulu yapacaktır" açıklamasını yaptı.

"KONYA'DA BÖYLE BİR ŞEYİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

İzlanda Kaptanı Gunnarsson'un sabah yapılan basın toplantısında böyle bir uygulamayı kendilerinin de Konya'da yaşadıklarını açıklamasıyla ilgili konuşan Servet Yardımcı, "Bizi zaten en çok üzen olay bu. Bizim İzlanda Futbol Federasyonu'yla yakın ilişkilerimiz var. Onları, Türkiye'de oynadıkları her maçta çok iyi ağırladık ve misafirperverliğimiz her zaman ön plana çıkmıştır. Bu durum da her zaman takdirle karşılanmıştır. Çok yanlış bir bilgi ve uzaktan yakından alakası yok. Biz bu şekilde karşılanmayı beklemiyorduk. İzlanda Federasyon Başkanıyla görüştüm ve kendisi bizi ziyaret edeceğini söyledi. Dinleyeceğiz kendisini. Ama Konya'da böyle bir karşılama olması mümkün değil, böyle bir şey olamaz da zaten" dedi. Son olarak UEFA'nın bu konuyla ilgili ceza verip vermemesiyle ilgili konuşan Yardımcı, "Bizim raporumuzdan sonra gerekli prosedür başlanacaktır ve gelişmeleri birlikte takip edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Nihat Özdemir\'den sert tepki: Irkçılığa benzeyen bir olay, UEFA\'ya anlatacağız
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nihat Özdemir'den sert tepki: Irkçılığa benzeyen bir olay, UEFA'ya anlatacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • yuhçular: Fransa marşı yuhalanırken aklınız neredeydi ? 2 3 Yanıtla
  • Tugay: Hep burak karıştırıyor ortalığı 0 4 Yanıtla
  • Vatan : Konyada hava alanının Bi köşesini ahır yapsınlar bunlarıda o kapıdan hayvanlarla beraber Bi inek Bi bunlardan Bi koyun Bi bunlardan xrey cihazından geçirip saatlerce bekletsinler kısasa kısas kimseye eyvallahın olmayacak aga insanlarımızın aklına gelen bisürü parlak fikir vardır bunlara ince hakaret olmaz ise halkın cigeri sogumaz büğün türkiyede herkes aynı görüşte 2 0 Yanıtla
  • berkan: TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK İZLANDA EZECEZ SİZİ. 1 0 Yanıtla
  • VARMI ÖYLE YAPAN TEKNİK DİREKTÖR: HAYIR KONYADA BUNUN İKİ KATI HATTA KÖPEKLERİN ARASINDAN GEÇİRİLMELERİ MÜMKÜN 1 0 Yanıtla
  • Doğrucu Davut : Maçta Fransızların yanındaydım. Kimse yuhalamadı. Herkes marşa saygı duydu. Kansızlık yapmasın kimse herkes haddini bilsin! 0 0 Yanıtla
  • Karagümrüklü: Nihat Özdemir Türkiyeye geldiklerinde 24saat havalimanında bekletin, ibret olsun bak yaparlarmı bir daha uefa ya şikayet etmek veya ağlamak yakışmaz 0 0 Yanıtla
  • Tuzlalı: Yüzde kaç komisyon verecek.. 0 0 Yanıtla
  • beykozlu: istanbulun bır ılcesı kadar nufusu olan bır ulke ızlanda neyın kafasını yasıyorsun ızlanda sen ne ıctınız bukadar kendınıze guven duyuyorsunuz bu akşam sızi nasıl bok cukuruna cevırıcez o fırcalarla kendınızı temızlıyceksınız 0 0 Yanıtla
  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Advertisement