Nihil Piraye - Ars Longa - Son Dakika
Kültür Sanat

Nihil Piraye - Ars Longa

Nihil Piraye - Ars Longa

Nihil Piraye ve Ars Longa, KadıköySahne'de birlikte sahne alacaklar.

30.11.2016 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nihil Piraye ve Ars Longa, KadıköySahne'de birlikte sahne alacaklar.

Nihil Piraye

Nihil Piraye kendi janrını "free rock" olarak tanımlayan İstanbullu bir oluşum. İğneleyici olduğu kadar da maymun iştahlı. Önceleri birtakım çalışmalar yayınladıysa da nihayetinde gitar temelli rock sound'undan uzaklaştı. Bugünlerde ritm ve synth'lere dayalı müziği ve sloganvari şarkı sözleriyle soyut hikayeler anlatıyor. Çift davul setiyle sahnelere sığmakta zorlandığı canlı performansları ise ayin havasında geçiyor.

2016 sonuna kadar sırayla yayınlanacak 7 şarkıdan oluşan "Değildir" serisinin kayıt ve prodüksiyonu grubun kendi stüdyosu KARE Müzikevi'nde; mastering'i ise The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys, Beck, Chet Faker'ın da aralarında bulunduğu isimlerle çalışan Brian Lucey tarafından gerçekleştirildi. Videolar dahil olmak üzere albümün bütün görsel tasarım ve prodüksiyonu Two: ThirtyFive'a (Tunahan E. Bilgin & İçim E. Şenol) ait.

Berk Sivrikaya (vokal, gitar, klavye)

Yağız Nevzat İpek (birtakım akustik ve elektronik vurmalılar)

Zafer Sernikli (klavye, perküsyon)

Alp Alptekin (gitar, perküsyon)

Ozan Çirkinoğlu (öbür vurmalılar)

Emre Dereli (bas)

Ars Longa

"Sanatçı güzel şeylerin yaratıcısıdır. Sanatı açığa çıkarıp sanatçıyı gizlemek, sanatın amacıdır" sözünü kendine şiar edinen Ars Longa, gençliğini mumu Peyote'de söndürerek, Myspace'in yükselme ve gerileme dönemlerini izleyerek ve her daim rock geleneğinin dekadansa düşkünlüğünü onaylayarak geçirdi. Olgunluk döneminde en büyük gailesi olan, önce akıllarda ve bittabi kalplerde çok özel bir yere sahip olacağına inandığı albümü yayınlamak için yıllarını ortaya koydu. ve nihayet o albüm "Günler", Mart 2015'te yayınlandı.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Nihil Piraye - Ars Longa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement