Nijerya'da 300'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi - Son Dakika
Dünya
BBC

Nijerya'da 300'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi

Nijerya\'da 300\'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi

Nijerya'da, ülkenin kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde 300'den fazla çocuğun kaçırıldığı saldırıyı, radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlendi.

15.12.2020 18:33  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'da, ülkenin kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde 300'den fazla çocuğun kaçırıldığı saldırıyı, radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlendi.

Saldırıda bazı öğrenciler kaçmayı başarırken, 300'den fazla çocuktan haber alınamıyor.

Yetkililer daha önce saldırıdan "haydutları" sorumlu tutmuştu.

Boko Haram, son 10 yılda okullardan çocuk kaçırmasıyla biliniyor. Ancak örgüt, 2014'teki Chibok saldırısı da dahil bu eylemleri, ülkenin kuzeydoğusunda yapıyordu.

Öngütün lideri Abubakar Shekau yayımladığı ses mesajında "Katsina'da olanların sorumlusu biziz" derken, örgütün batı tipi eğitime karşı olduğunu vurguladı.

Bu yıl, Nijerya'nın kuzeybatısında düzenlenen saldırılarda yüzlerce kişi ölmüş ve yetkililer suç örgütlerini suçlamıştı.

2009'dan bu yana, çoğunlukla Kuzeydoğu Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram'ın saldırıları yüzünden şu ana dek onbinlerce kişi öldü, milyonlarca kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.


Nijerya'da 300'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi



Kendisi de saldırının düzenlendiği Katsina eyaletinden olan Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, militanlara karşı güvenlik operasyonlarını yönetememekle eleştiriyor.

Bazıları da, çiftliğini ziyaret ederkenki bir videosu internette paylaşılan Buhari'yi kurbanlar ve yakınlarına empati göstermemekle suçluyor.


Nijerya'da 300'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi



Saldırının düzenlendiği ortaokulun yakınında yaşayanlar BBC'ye yaptıkları açıklamada, geçen Cuma günü 23: 00'te saldırı olduğunu ve bir saatten fazla sürdüğünü söylemişti.

Okuldaki güvenlik personelinin, polis takviyesi gelmeden önce saldırganların bir kısmını püskürtmeyi başardığı belirtilmişti.

Saldırı sırasında yatılı okulda 800'den fazla öğrenci bulunuyordu ve 300'den fazlası hala kayıp.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Nijerya'da 300'den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıyı Boko Haram üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

BBC

Advertisement