Nijerya'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi

Nijerya'da 18 mürettebatı bulunan Türk gemisine saldıran korsanlar, 10 denizciyi rehin aldı. Rehin alınan denizcinin eşi, sosyal medyadan paylaştığı videoda ağlayarak yardım istedi.

16.07.2019 14:38  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak 10 gemiciyi kaçırdı. İki kişi serbest bırakılırken, 8 kişinin kurtarılması için çalışma sürüyor. Rehin alınan denizcinin eşi, Instagram'dan paylaştığı videoda ağlayarak yardım istedi.

Türkiye bandıralı Paksoy-I kargo gemisine dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda mürettebattan 10 Türk kaçırıldı. Kaçırılan 10 Türk'ten ikisi daha sonra serbest bırakılırken, 8 kişinin kurtarılması için de çalışma sürüyor. Gemide 18 Türk vatandaşının bulunduğu bildirildi. Kaçırılan Türk gemicilerin kimlikleriyle ilgili henüz bilgi paylaşılmadı. Paksoy 1 isimli geminin Gana karasularına götürüldüğü belirtiliyor. 114 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki gemiye Gana Deniz Kuvvetleri'nden bir geminin eşlik ettiği ifade ediliyor.

Nijerya'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi

YARDIM ÇIĞLIĞI

1 çocuk annesi Çiğdem Zabun, sosyal medyadan paylaştığı videoda göz yaşlarına hakim olamayarak şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhaba. Kadıoğlu Denizcilik Paksoy-I gemisi Nijerya sahillerinde kaçırıldı. Eşim dahil olmak üzere 10 mürettebat kaçırıldı. Diğer mürettebatlardan haber yok. Lütfen bu haberi duyurun, elinizden gelen herkese duyurun"

Nijerya'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi
Çiğdem Zabun, eşi ve çocuğu

AK PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Nijerya'da kaçırılan Türk gemicilere ilişkin "Takip ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat birimleri çalışıyor. Yürütülen operasyonların selameti açısından ayrıntılı bilgi veremeyeceğim. Ayrıntılı bir şekilde olayın üzerinde yoğunlaştık" dedi.

Nijerya\'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi

Son Dakika Güncel Nijerya'da kaçırılan Türk gemicinin eşi, ağlayarak yardım istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kırbaç 4: Sat komandolarını gönderin kardeşim , korsanların içinden geçsinler 3 0 Yanıtla
  • Kacarlar: Bizim komandoları görünce kaçarlar. Inşallah kurtatilirlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement