Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Nijerya'da Lassa salgınında ölenlerin sayısı 176'ya çıktı - Son Dakika
Dünya

Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Nijerya'da Lassa salgınında ölenlerin sayısı 176'ya çıktı

Tüm dünya Çin'de ortaya çıkan ve global salgın haline gelen koronavirüsle mücadele ederken, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 176'ya yükseldi.

27.03.2020 12:30  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Batı Afrika ülkelerinden Nijerya 'da da Lassa salgını etkisini sürdürüyor. Hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 176'ya yükseldi.

LASSA SALGININDA 932 VAKA, 176 ÖLÜM

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan salgında Edo, Ebonyi, Ondo ve Bauchi başta olmak üzere 29 eyalette 932 vaka tespit edildiği aktarıldı. Açıklamada, salgın nedeniyle sene başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 176'ya çıktığı belirtildi. Her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım-mayıs aylarında yükselişe geçen Lassa ateşi salgınında 2019'da 129 kişi ölmüştü.

İLK KEZ 1969 YILINDA GÖRÜLDÜ

Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı. Nijerya hükümeti, 2019'da Lassa ateşi nedeniyle ülkede "acil durum" ilan etmişti.

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halka hijyen konusunda dikkatli olmaları, fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri uyarısında bulunuyor.

Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Nijerya\'da Lassa salgınında ölenlerin sayısı 176\'ya çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Nijerya'da Lassa salgınında ölenlerin sayısı 176'ya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Neslihan: Allah yrdmcimiz.olsn daha neler ckack bakalm 13 0 Yanıtla
  • bankacı: ALLAHIM SEN KORU. YEMEYİN ŞU PİSLİKLERİ YEMEYYYİİİNNNNNNNN. 2 10 Yanıtla
  • murtaza: yalan yalan yalan buda amerikanın işi 2 8 Yanıtla
  • 45Ali: Nijerja yemiyor bilip bilmeden yazma,temasta bulunmayın diyor. 8 2 Yanıtla
  • Pınar : Allaha bol dua edip , Allaha sığınmak. Bilemiyorum hiç iyiye gitmiyoruz. Sonumuz Hayır oLsun inşallah.. 9 0 Yanıtla
  • 45Ali: Nijerja yemiyor bilip bilmeden yazma,temasta bulunmayın diyor. 8 1 Yanıtla
  • Osmanlı : Sonumuz hayr olsun... 8 0 Yanıtla TC: Osmanlının sonu hayroldumuki senin olsun. 1 2 Selçuklu: TC torunum sakin ol tarihine sahip çık hepsi bizim. 0 0 irfan04: bu gidisle pek hayirli olmuyor 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement