Nijerya'da Türk okulu ve yetimhanesinde 2 bin kişiye sağlık taraması yapıldı - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Türk okulu ve yetimhanesinde 2 bin kişiye sağlık taraması yapıldı

Nijerya\'da Türk okulu ve yetimhanesinde 2 bin kişiye sağlık taraması yapıldı

Nijerya'da, Türk hayırseverlerin yardımlarıyla inşa edilen okul ve yetimhanede öğrenciler ve bölge halkına sağlık taraması yapıldı.

01.04.2023 18:25  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'da, Türk hayırseverlerin yardımlarıyla inşa edilen okul ve yetimhanede öğrenciler ve bölge halkına sağlık taraması yapıldı.

Nijerya'da faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu Darul Amin Vakfı ve Nijeryalı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen sağlık programında, başkent Abuja'nın Mpape??????? bölgesindeki Türk okulu ve yetimhanesinde 2 bin kişi sağlık taramasından geçirildi.

Devlet Hastanesinden sağlık personeli Hasan İbrahim Adamu, AA muhabirine köylerde yaşayan insanların hijyen sorunları nedeniyle kolera, sıtma, tifo gibi hastalıklarla karşı karşıya olduklarını anlattı.

Sağlık tesislerinin yetersiz olması nedeniyle köylülerin hastaneye gidemediklerini ifade eden Adamu, bugün ücretsiz sağlık taraması yapmak için bölgede bulunduklarını söyledi.

Adamu, bölgede sıtma, tifo, kolera gibi çeşitli hastalıkların tespitinin yapıldığını, ciddi sorunları olanların merkez hastanesine sevk edileceğini kaydetti.

Darul Amin Vakfı Başkanı Eyüp Gökhan Özgün ise yetimhanedeki öğrenciler ve bölge halkı olmak üzere 2 bin kişiye ücretsiz sağlık taraması yapıldığını ve ilaçlar verildiğini belirtti.

Nijerya'da ciddi derecede sağlık sorunları olduğunu aktaran Özgün, "Bu ülkede sağlık sıkıntıları karşılayacak yeterli hastane ve gerekli ekipman yok. Özellikle bu bölgedeki gibi fakir insanların hastaneye gidecek durumları olmadığından dolayı ciddi derecede tedavi ihtiyaçları var, bu vesileyle böyle bir programı düzenledik." dedi.

Özgün, bugünkü programın ilk olmadığını, Darul Amin Vakfı, Türk hayırseverler ve Nijerya'daki STK'lerin işbirliğiyle 2 yılda bir böyle program düzenlediklerini ve bundan sonra her yıl sağlık taraması yapmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Türk okulu ve yetimhanesinde 2 bin kişiye sağlık taraması yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement