Nijerya'dan tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım - Son Dakika
Dünya

Nijerya'dan tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım

Nijerya\'dan tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, petrol ve doğal gaz hariç ekonomiyi canlandırmak amacıyla tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

22.06.2020 14:55  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, petrol ve doğal gaz hariç ekonomiyi canlandırmak amacıyla tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

Tarım Bakanı Saba Nanono, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım sektörünün kalkınması için atılan adım ile ülkenin farklı bölgelerinde 142 adet tarım ürünü işleme merkezi kurulacağını ve 5 milyon kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.

Proje kapsamında ekonomiye 10 milyar dolar gelir sağlanacağını kaydeden Nanono, yetiştirilen tarım ürünlerinin bu işleme merkezlerinde kurutulması, paketlenmesi, depolanması ve pazarlanma işlemlerinin yapılabileceğini anlattı.

İslam Kalkınma Bankası ve merkezi Brezilya'da bulunan Getulio Vargas Vakfı gibi uluslararası kuruluşların da programa destek verdiğini aktaran Nanono, "Bu adımdan 35 milyon Nijeryalı ekonomik ve gıda açısından olumlu etkilenecek." dedi.

Topraklarının yüzde 75'i tarıma elverişli

Topraklarının yüzde 75'i tarıma elverişli olan Nijerya'da, soya fasulyesi, susam ve fıstık başta olmak üzere birçok tarım ürünü yetiştiriliyor. Ülke, "dünyadaki en kaliteli" zencefiliyle de tanınıyor.

Nijerya'da 1970'lerden itibaren petrol ve doğal gazın ekonomiye yüksek katkısı nedeniyle tarım ekonomisi bozuldu ve ülkenin farklı bölgelerinde son yıllarda gıda sıkıntısı ve fakirlik yaşanmaya başladı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ülkenin yiyecek ithal edecek parası kalmadığını belirterek, daha fazla üretim için çiftçilere çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Nijerya'dan tarım sektörüne 1,2 milyar dolarlık yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da düzensiz göçmenleri taşıyan bot batma tehlikesi geçirdi
    10:28 Muğla'da düzensiz göçmenleri taşıyan bot batma tehlikesi geçirdi

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot, fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan 26 göçmen, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement