Nikaragua'da Sular Durulmuyor - Son Dakika
Güncel

Nikaragua'da Sular Durulmuyor

Nikaragua'da hükümet ve muhalif gruplar arasında şiddet olaylarını sona erdirme konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen sular durulmuyor.

20.06.2018 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nikaragua'da hükümet ve muhalif gruplar arasında şiddet olaylarını sona erdirme konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen sular durulmuyor.

Nikaragua İnsan Hakları Derneği Başkanı Alvaro Leiva, Masaya'da güvenlik güçleri ile muhalif gruplar arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığına işaret eden Leiva, "Vatandaşlar, şiddetli saldırı karşısında hayatlarını korumak için kendi imkanları ölçüsünde fiziksel bir direniş ortaya koyuyor." dedi.

Görgü tanıkları da güvenlik güçlerinin, muhalif grupların kurduğu barikatları kaldırmak için orantısız güç kullandığını söyledi.

Hükümetin sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar, nisan ayında büyük çaplı kitle eylemlerine dönüşmüştü. Eylemler sırasında yaklaşık 170 kişi yaşamını yitirmişti.

Protestocular, Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) hükümetinin istifasını talep ediyor.

Hükümet yetkilileri ve muhalif gruplar, en son 16 Haziran'da Katolik Kilisesi ara buluculuğunda başkent Managua'da bir görüşme yapmıştı.

Hükümet yetkilileri, muhalif gruplar ve Katolik Kilisesi piskoposları, görüşmenin ardından yaptıkları ortak açıklamada şiddet olaylarının derhal durdurulması çağrısında bulunmuşlardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nikaragua'da Sular Durulmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement