Nıke’tan Crıstıano Ronaldo’ya Safari Desenli Krampon - Son Dakika
Spor

Nıke’tan Crıstıano Ronaldo’ya Safari Desenli Krampon

Nıke’tan Crıstıano Ronaldo’ya Safari Desenli Krampon

Cristiano Ronaldo'nun İmzasını Taşıyan Krampon, Performans Mühendisliği ve Efsanevi Tarzı Bir Araya Getiriyor.

02.11.2010 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, Nike ile birlikte CR Mercurial Vapor SuperFly II kramponun tanıtımını gerçekleştirdi. Ronaldo'nun inanılmaz hızı ve saha dışındaki yapmacıksız tarzından ilham alan CR Mercurial Vapor SuperFly II, yüksek performanslı yenilikle Nike Safari deseninin mirasını birleştiriyor.

Nike, bu deseni ilk kez 1987 yılında Air Safari koşu ayakkabısında kullanmıştı ve bu beklenmedik estetik, performans ayakkabısı tasarımında bir dönüşüm başlatmıştı. O sıralarda, ortalığı kasıp kavuran Nike tasarımcısı ve Air Jordan serisinin babası Tinker Hatfield, spor ayakkabılarında kullanmak üzere geleneksel olanların dışında malzemeler, desenler ve renklere yönelik bir arayışa girdi ve artık efsane niteliği kazanmış olan devekuşu derisi desenini buldu.

Sınırlı sayıda üretilen Air Safari çabucak tükendi ve çarpıcı tasarımıyla coşkulu takipçiler buldu. Efsanevi desen, bu kez dünyanın en iyi oyuncularından birinin ayağında geri döndü. Yenilenen desenin stilize edilmiş bir görünümü bulunuyor ve kalıcı bir etki yaratmak üzere kramponun tamamını ve bağcıkları kaplıyor. Ronaldo'nun imzasını taşıyan CR Mercurial Vapor SuperFly II ile birlikte, bu desen performans kramponlarına ilk kez uygulanmış oluyor.

Nike Yaratıcı Tasarım Başkan Yardımcısı Hatfield, "Air Safari, yüksek performans sağlayan kullanışlılık özelliğinden ödün vermeden güzel ve farklı bir spor ayakkabı yaratılabileceğini kanıtladı" diyor.

Hız için üretildi

Sahaların en hızlı oyuncusu, yalnızca kişisel tarzını yansıtmakla kalmayıp aynı zamanda mükemmel yer tutuş ve uyumluluk özelliği sağlayan bir krampon istiyor. CR Mercurial Vapor SuperFly II'de, tasarımcıların ayağın ön kısmına, saha koşullarına ve oyuncu tarafından uygulanan basınca bağlı olarak 3 mm uzayıp kısalabilen bir çift uyumlu çivi eklediği benzersiz NIKE SENSE uyumlu yer tutuş sistemi bulunuyor.

Belirli bir yönde yerleştirilen tabanlar hız kesmeyi son derece kolaylaştırırken ve aniden yön değiştirmeye imkan verirken, ayağın yerden kesildiği anda yardımcı yer tutuş sistemi, o ilk kritik adımlarda ayak parmağının yerden kesilmesi esnasında ekstra güç sağlıyor. Sonuçta her yönde daha fazla hız sağlayan bir krampon ortaya çıkıyor.

Kramponun üst kısmını oluşturan hafif bir kompozit olan Nike Flywire, ayağı tabanın topuk kısmına sıkıca oturtup hareket olanağını artırırken, ayaktan zemine maksimum enerji transferinin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Karbon kompozit gövde, oyuncunun daha fazla denge ve uyum sağlamak üzere zemine daha yakın olmasına imkan veriyor.

Cristiano Ronaldo, "CR Mercurial Vapor SuperFly II sahaya damgasını vuruyor ve Safari deseniyle tarzımı yansıtıyor" diyor. "İnanılmaz ölçüde hafif ve uyumlu performansıyla bu krampon, oyunumu daha da ilerletmek için ihtiyaç duyduğum her şeyi bana sağlıyor."

Kramponun göz alıcı Safari deseni, belirli bir ışıkta parlayan kendinden zikzak deseniyle birleşerek hız tutkusunu tamamlıyor. Oyuncunun görüş alanının kenarında şimşek gibi görünecek şekilde tasarlanan yansıtıcı simge, oyuncunun sahadaki farkındalığını artırabilme özelliğine sahip.

CR Mercurial Vapor SuperFly II ayrıca tüketicilere, Nike Football+ aracılığıyla en iyi oyuncular ve koçların antrenmanla ilgili görüşlerine benzersiz erişim olanağı sunuyor. Her bir kramponda, sahanın içinden ipuçlarının ve Hız Ustalığı eğitimi içeriğinin kilidini açmak için benzersiz bir kullanıcı kodu yer alıyor.

Cristiano Ronaldo, CR Mercurial Vapor SuperFly II'yi ilk kez 7 Kasım tarihinde Madrid'in birinci lig futbol takımlarının yer aldığı "El Derbi" sırasında giyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Nıke’tan Crıstıano Ronaldo’ya Safari Desenli Krampon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement