Nıke, Teknoloji Harikası Ürünleriyle Görücüye Çıktı! - Son Dakika
Kadın

Nıke, Teknoloji Harikası Ürünleriyle Görücüye Çıktı!

Nıke, Teknoloji Harikası Ürünleriyle Görücüye Çıktı!

Performans ve rekabette yenilikçi tutumuyla vazgeçilmez bir marka olan Nike, bu sezon da birbirinden çekici ve hoş ürünlerle gözdelerimizden...

24.02.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NIKE önümüzdeki yaz sezonunda atletizm pistleri, basketbol sahaları ve diğer sporlar için tasarlanan son teknoloji ile donatılan hafif performans yeniliklerini Carl Lewis, Deron Williams, Tamika Catchings, Carmelita Jeter gibi dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla tanıttı. Nike Flyknit ayakkabıdan Nike Hyper Elite basketbol forması ve yeni nesil NIKE Lunarlon ayakkabılarına kadar birçok teknoloji harikası ürün görücüye çıktı.

Nike'ın en son ürün teknolojilerini tanıtmak için New York'ta gerçekleştirilen global toplantıda, NIKE'ın CEO'su ve Başkanı Mark Parker'a, dünya atletizm tarihinde iz bırakan ikon isimlerden Carl Lewis'ın yanı sıra Deron Williams (New Jersey Nets ve 2008 ABD milli basketbol takımı), Tamika Catchings (Indiana Fever, 2004 ve 2009 ABD milli basketbol takımı oyuncusu), Carmelita Jeter (şimdiki 100 m Dünya Şampiyonu ve yeryüzünün en hızlı kadını), Walter Dix (Dünya Şampiyonası gümüş madalya sahibi), Anastasiya Kapachinskaya (Rus kısa mesafe koşucusu ve 2011 Dünya Şampiyonası 400 m bronz madalyanın sahibi), Sergey Shubenkov (Rus engelli koşucu, Avrupa U23 şampiyonu) ve Abdi Abdirahman (ABD'li maraton koşucusu ve yedi kez ABD şampiyonu) gibi diğer başarılı sporcular eşlik etti.

"Bugün, spor performansını değiştirme gücüne sahip olduğunu düşündüğümüz teknolojileri sizlere sunuyoruz. Nike, her zaman her seviyedeki sporcu için en iyi inovasyonları ortaya çıkarmaya kendini adamıştır. Bugün de aynısını en güçlü şekilde yapıyoruz" diyen Parker sözlerine, "Nike Flyknit ayakkabılarının üst kısmı koşu ayakkabısı kavramını yeniden tanımlıyor: hafif ve adeta dikişsiz. Ayağa ikinci bir deri gibi oturan ayakkabılar gereksiz malzemeleri en aza indirmek için hassas bir mühendislikle tek parça ve tek kat olarak tasarlanarak ayakkabı tasarımı ve üretimini kökten değiştirdi" diye devam etti.

Nike ürün serisi

Nike Flyknit: Sporculardan gelen görüşler doğrultusunda Nike Flyknit, ayakkabı yapısını zeminden yukarıya doğru tasarlayarak ve Nike'a özel yeni bir teknoloji kullanarak koşuda devrim yarattı. Tüy gibi hafif, ayağı saran ve adeta dikişsiz ayakkabılar için iplik ve kumaşlar ince bir mühendislikle sadece gereken yerlerde kullanıldı. örgü yapısı ve destekleriyle Nike Flyknit Racer'ın üst kısmı ve dili sadece 34 gram ağırlığa sahip. Kırkiki numara bir ayakkabının toplam ağırlığı ise sadece 160 gram. Nike Flyknit Racer, 2011 Dünya Şampiyonası'nda erkekler maraton koşusunda birinci, ikinci ve üçüncü gelen koşucuların giydiği Nike Zoom Streak 3'ten ise %19 daha hafif.

Nike Flyknit'in üst kısmı aynı zamanda ayağı tam kavrayacak şekilde tasarlandığı için ayağın üzerine ikinci bir deri geçirilmiş hissi veriyor. NIKE'ın günlük kullanım için ürettiği Nike Flyknit Trainer + koşu ayakkabısı 220 gram ağırlığıyla Nike Flyknit'in hafiflik ve ayağı sarma avantajlarını her seviyedeki koşucuya sunuyor.

Nike Pro TurboSpeed: Nike Pro TurboSpeed atletizm giysisi, NIKE'ın bugüne dek ürettiği en hafif, en hızlı forma. Rüzgar tüneli verilerinden yola çıkarak, 100 metrede NIKE'ın önceki atletizm formasından 0.023 saniye daha hızlı koşma olanağı sağlıyor. Son 12 yılda, NIKE'ın Project Swift çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ve 1.000 saati aşan rüzgar tüneli testleri sonucunda üstün Nike AeroSwift teknolojisinin ulaştığı son nokta elit sporculara azami hız kazandırıyor.

Bu teknoloji, Amerikalı, Rus, Alman ve çin sporcular tarafından da uluslararası yarışmalarda kullanılacak. Nisan ayından itibaren ise NIKE'ın sponsor olduğu sporcuların katılacağı bireysel yarışlarda global bir renkte piyasaya sürülecek. Ayrıca, formalar Rusya Atletizm Federasyonu'nun renklerinde de çıkarılacak. Göze çarpan bu formalar ulusal kimlikle bilimsel yeniliği harmanlıyor. önümüzdeki rekabet dolu yaz için, sürdürülebilirlik amacıyla Nike Pro TurboSpeed formlarının %82'si dönüştürülmüş polyester kumaştan üretildi. Her bir formanın üretiminde ortalama 13 geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanıldı.

Nike Zoom çivili Atletizm Ayakkabısı: NIKE, ultra hafif Nike Zoom Superfly R4 ve Nike Zoom Victory Elite çivili atletizm ayakkabılarını görücüye çıkardı. Ayağı üstün bir şekilde kavrayan ve koruyan ayakkabılarda, ayağın desteklenmesi ve dengelenmesine yardımcı olmak için, ayağın doğal hareketleriyle birlikte sıkılaşan veya gevşeyen dinamik NIKE Flywire teknolojisi kullanıldı. Son teknoloji ürünü çivili ayakkabılar, hıza odaklanarak sporcuları hayatlarının performansına hazırlıyor.

Nike Hyper Elite Basketbol Forması: ABD basketbol takımının renklerinde üretilen Nike Hyper Elite şortu 141.7 gram ağırlığındayken, NIKE'ın benzersiz ve bugüne kadarki en hafif basketbol forması, nefes alabilen ve sağlam yapısıyla Nike Aerographics'ın göz alıcı görsel tasarımlarını içeriyor. çevre için sürdürülebilir tasarım sözü doğrultusunda, forma başına ortalama 22 geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanan NIKE, erkek formalarının yaklaşık %96'sını geri dönüştürülmüş plastik şişe, şortlarını ise %100 geri dönüştürülmüş polyester kumaş kullanarak üretti. Bu forma, aralarında ABD, çin ve Brezilya'nın da bulunduğu ülkelerin milli basketbol takımları ve finale çıkmak için yarışan takımlar tarafından giyilecek.

Nike Hyperdunk: Dört ayakkabıdan oluşan (koşu, erkek antrenman, kadın antrenman) serinin bir parçası olan bu ayakkabı Nike Lunarlon koleksiyonuna ait. İleri NIKE Flywire teknolojisi ve basketbola özel NIKE Lunarlon tamponlama sistemini yenilikçi bir şekilde bir arada kullanan bu hafif, ekstra destek sağlayan, sağlam ve nefes alabilen ayakkabı, dünyanın önde gelen basketbol oyuncularının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlandı.

Yeni özellikleriyle NIKE Lunarlon süngeri, Phylon'dan (spor ayakkabılarının orta tabanında kullanılan standart sünger) %30 daha hafif. Denge gereken yerde daha kalın, kilit noktalarda ise darbeleri emmek için daha yumuşak olacak şekilde farklı yoğunluklarda sünger kullanıldı. Nike Hyperdunk ayakkabılarının üst kısmı, esnek dokumalı bir kılıf içindeki ince bir çekirdekten üretilen yüksek dayanımlı tellerin kullanıldığı NIKE Flywire teknolojisinin ulaştığı son noktanın eseri. Bu duyarlı teller, ayak hareketsizken gevşek duruyor ve ayak hareket ettikçe harekete geçerek ayağın ihtiyaç duyduğu dengeyi yakalamasına yardımcı oluyor.

Lunarlon Koleksiyonu Nike Basketbol ürünleri ve Nike Flyknit ayakkabıları ise 2012 yaz aylarında satışa sunulacak.

Daha fazla bilgi ve görsel için www.nikeinc.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Nıke, Teknoloji Harikası Ürünleriyle Görücüye Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement