Niksar Anadolu Lisesi'nde "4006 Tübitak Bilim Fuarı" - Son Dakika
Yerel

Niksar Anadolu Lisesi'nde "4006 Tübitak Bilim Fuarı"

Niksar Anadolu Lisesi\'nde "4006 Tübitak Bilim Fuarı"

Niksar Anadolu Lisesi’nde 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

17.05.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niksar Anadolu Lisesi'nde 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Selami Kapankaya, öğrencileri başarılı çalışmalarından ötürü kutlayarak "Bugün bu yaptığınız güzel çalışmaları heyecan içinde açılışını yapmaktan çok mutluyum. Bu yaptığınız çalışmalar sarf edilen gayretler bence çok önemli çok güzel çalışmalar. Çünkü sonuç olarak bir şeyler üretmeye dönük, bir şeyler ortaya çıkarmaya dönük mevcut olan şeylerden yeni bir şeyler keşfetmeye dönük çalışmalar, beyin egzersizi içeren, akıl içeren çalışmalardır. Çalışmadan, neticede uğraşmadan didinmeden ortaya bir şeyler çıkmıyor. Dolayısıyla sizlerin yapmış olduğu bu çalışmaların arkasında bir düşünce gücü, bir hayal gücü var dolayısıyla düşünce gücü hayal gücü olduğu sürece ortaya güzel eserler çıkabiliyor" dedi.

Kaymakam Kapankaya konuşmasını "Dünyada ileri dediğimiz ülkeler var, bunların hepsinin temelinde çalışma, bilim, akıl, fikir var. Tüm öğrencilerimizi bu çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum, inşallah bu çalışmaları daha ileriye götürerek, ileride Türkiye'nin bilim insanları olmanızı canı gönülden diliyorum" şeklinde noktaladı.

Kaymakam Kapankaya'nın konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek okul bahçesinde 76 öğrenci ve öğretmen nezaretinde bir ayda hazırlanan 38 proje görücüye çıktı. Öğrenciler ortaya çıkardıkları projeleri davetlilerle tanıtmak için adeta birbirleri ile yarıştı. Tohum toplama projesinden, su geçirmeyen kumaş projesine kadar birçok proje fuara katılan protokol tarafından tek tek ziyaret edilerek bilgiler alındı. Hayal güçlerini zorlayarak yeni buluşlar imza atmaya çalışan öğrencilerin eserleri büyük beğeni topladı.

Fuarın sonunda ise okul öğrencilerinden Sena Sarıbulut'un tek kişilik pandomin gösterisi ise büyük ilgi çekti.

Bilim fuarına Kaymakam Selami Kapankaya'nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedir Arslan, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Niksar Anadolu Lisesi Müdürü Metin özdemir, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Anadolu Lisesi'nde '4006 Tübitak Bilim Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement