Niksar'da Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Niksar\'da Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Tokat’ın Niksar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen “El Sanatları Sergisi” açıldı.

06.06.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen "El Sanatları Sergisi" açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin ürettiği giyim ve el sanatları sergisi büyük beğeni ve ilgi topladı. Niksar Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Cevdet Avşar, gerçekleştirilen sergi açılışında, 2013-2014 öğretim yılında açtıkları 244 kursa 7018 kursiyerin katıldığını söyledi.

Sergi açılışında konuşan Niksar Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Cevdet Avşar, 2013-2014 öğretim yılında açtıkları 244 kursa 7018 kursiyerin katıldığını belirterek, "2013-2014 eğitim öğretim yılında 65 tane mesleki - teknik, 174 tane Genel ve 5 tane okuma-yazma kursları olmak üzere toplam 244 tane kurs açtık. Bu zamana kadar 208 tane kursumuzu başarı ile tamamlayıp, 36 tane kursumuz devam ediyor. Kurslara 2 bin 942 erkek, 4 bin 76 kadın, toplam 7 bin 18 kursiyer kayıt yaptırmış olup, kurslarımızdan 2 bin 173 erkek, 2 bin 749 kadın, toplam 4 bin 922 kursiyer başarılı olarak sertifika almıştır. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 123 tane açık ortaokul öğrencisi, 450 tane Açık Öğretim Lise öğrencisi olup toplam 573 öğrenci sistemde aktif olup, iş ve işlemleri merkezimiz tarafından yapılmaktadır" dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özdemir ise öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, "Ülkemizde son yıllarda hayat boyu öğrenmek gerçekten önemsenen bakanlığımızın üzerinde durduğu değer verdiği bir konu haline geldi. 2012 yılında ilimizde hayat boyu öğrenmeye katılanların sayısı 30 binlerdeydi, bugün itibariyle 55 bine ulaşmış durumda. Yani son iki yılda sisteme 20 bin kişi ilave etmişiz. Hayat boyu öğrenme katlanarak büyüyen bir olgu haline gelmiştir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi'nde kadrosuz usta öğretici olarak görev yapıp emekli olan ve halen çalışmaya devam eden Güler Köktürk ve Halk Eğitimi Merkezi'nin açmış olduğu kurslara en fazla katılım göstererek belge almaya hak kazanan Temam Teke'ye plaketleri verildi.

Davetliler daha sonra sergi alanına geçerek kursiyerlerin el emeği göz nuruyla ürettikleri giyim ve el sanatlarını incelediler.

Sergi açılışına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özdemir, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement